avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca am o hotarare judecatoreasca definitiva si executabila si tatal este obligat sa plateasca pensia de intretinere a minorului care locuieste cu mine.dar el nu plateste acea pensie ,mai bine zis nu contribuie cu nimic la cresterea minorului. multumesc anticipat , o zi buna.
Cel mai recent răspuns: laura-maria , utilizator 10:59, 5 Ianuarie 2011
stimata doamna, aveti 2 aspecte distincte relevate mai sus:
1.- puteti merge in Italia cu fiul avand la dvs o copie legalizata a sentintei civile definitive si irevocabile
2. - faceti plangere la politie pt abandon de familie sau investiti cu formula executorie hotararea (daca attal minorului are un loc de munca i se va scadea direct din salariu.)
Pentru a pleca cu fiul dvs. in Italia aveti nevoie de hotararea prin care v-a fost incredintat spre crestere si educare minorul, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila- in original si pasaport pentru minor.
Nu aveti nevoie de o declaratie notariala a tatalui pentru parasirea tarii, cele doua acte mai sus aratate fiind suficiente.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc ptr.raspunsuri ,dar pe sentinta mea civila scrie definitiva si executabila si in aceasta situatie cred ca am nevoie de o declaratie scrisa a tatalui ca pot merge cu copilul in italia

o zi buna
mergeti cu hotararea si legalizati-o sa scrie pe ea definitiva si irevocabila.
am sentinta de divort definitiva si irevocabila ,legalizata si as vrea sa stiu daca in aceasta situatie mai am nevoie si de declaratia tatalui ptr. a face pasaport copilului care are 3 ani si jumatate.copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare. multumesc

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)