avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotararea judecatoreasca de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotararea judecatoreasca de divort

Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani si a ramas la mine, divortul s-a realizat de comun acord cu fostul sot...Intrebarea mea este cum se obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si daca se poate in cazul meu, si drept urmare daca voi putea merge impreuna cu fiica mea in vacanta peste granita.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 16 August 2009
Prin hotararea de divort instanta ar fi trebuit sa stabileasca caruia dintre parinti i se vor incredinta copiii spre crestere si educare si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a copiilor minori din casatorie.
Pentru acordarea custodiei copilului trebuie sa va adresati instantei. Aceasta va dispune o ancheta sociala in urma careia va lua decizia acordarii custodiei.
Vti putea calatori cu fetita , in momentul in care veti obtine ohotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorei, fara a mai avea nevoie de acordul expres al tatalui.
Dar in sentinta de divort scrie ca minora ramane la mine pt crestere, iar tatal ii plateste pensie alimentara............am inteles ca trebuie sa merg cu sentinta in original la tribunal pt legalizare..........asa este?
1. Dvs. aveti hotarare. Hotararea data de instanta cu acordul partilor.(ati si scris in mesaj, divortul s-a realizat de comun acord cu fostul sot, unde ? evident in instanta). Si este si definitiva si irevocabila pt ca nici una din parti nu va face recurs. Solicitati instantei o copie a acestei hotarari.
2. Puteti merge, dar sa aveti si incuviintarea fostului sot.
Am inteles ca la vama se cere ca pe decizia de divort sa scrie ca este definitiva si irevocabila
1. Legalizati sentinta de divort.
2. Se investeste si cu formula executorie daca are si capatul de cerere pensie de intretinere pt minor, solutinat, si stiti ca tatal este rau platnic si nu va da banii decat numai prin poprire.
Inocentia

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)
Copilul meu Nicolae R Nicolae R Am divortat de 1 an , iar mama copilului meu nu a participat nici la divort si nici nu a dat vre-un semn de viata de vreo 2 ani. As dorii sa aflu cum pot sa ... (vezi toată discuția)