avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibila donatia catre un minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibila donatia catre un minor?

Buna ziua!
Este posibil ca eu impreuna cu sotul sau singura sa donez un apartament fiicei noastre in varsta de 6 ani?
Situatia este urmatoarea:sotul meu are amanta si doreste sa divortam.Eu nu doresc sa mai facem partajul (costuri) ,ci doresc sa dam fiicei noastre apartamentul dobandit in timpul casatoriei-donatie innainte de divort.
Care sunt consecintele unei asemenea donatii?Mai pot eu locui cu fiica mea in respectiva casa? Cine administreaza acest bun , in conditiile in care ea este minora?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:36, 14 Septembrie 2010
buna ziua.
daca si sotul este de acord puteti incheia actul de donatie. va mai trebuie si acordul Autoritatii Tutelare.
de administrare se va ocupa parintele caruia i-a fost incredintat sprecrestere si educare copilul.
Minorii pot primi donatii , prohibitia prevazuta de lege se refera la transmiterea, de catre acestia, cu titlu gratuit, a dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie,cine mai are dreptul la aceasta donatie?? emanuellen emanuellen Buna ziua,as dorii sa donez un apartament copiilor mei.Dar fiica mea e casatorita,momentan nu are probleme in casnicie.Dar as vrea sa stiu daca in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! consecinte?? adrianaparaschiv adrianaparaschiv Buna ziua, Eu am divortat in urma cu un an, dupa o casatorie de 20 ani, in urma careia au rezultat 2 copii (unul este inca minor). Fostul sot a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)