avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inscrierea unui autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inscrierea unui autoturism

Sotul meu are handicap grav, dependent de carucior. Pot sa-l transport doar in autoturism care nu are nevoie de nicio modificare. In cazul achizitionarii unui autoturism second hand pe numelei lui, va fi scutit de taxa de inmatriculare? Cu multumiri.
Nu este scutit de taxa de inmatriculare datorita acestui handicap -ar fi fost daca era o masina adaptata special persoanelor cu handicap pt a se deplasa cu ea.
Se poate recupera taxa de inmatriculare in instanta.
=D>Multumesc pentru raspuns, El are permis, dar este expirat, nemaiputand conduce... Este greu de recuperat in instanta? Nu am facut niciodata astfel de demersuri.
Taxele de prima inmatriculare / poluare achitate pentru masini noi, nu se pot recupera intrucat nu exista baza legala. Daca in schimb este vorba despre un autoturism second-hand, atunci, da, se poate recupera taxa platita cu conditia ca autoturismul sa fie achizitionat dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta web site-ul nostru.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare lucalex lucalex Exista sanse de a fi restituita taxa de prima inmatriculare pentru o masina MAZDA 3 noua, EURO 4, daca a fost fabricata in Japonia si nu in UE? Exista practica ... (vezi toată discuția)
Taxa auto aandrra aandrra stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)