buna ziua,
referitor la problema mea am consultat deja 2 avocati dar raspunsurile lor erau diferite.
in data de 15 05 2005 s a pronuntat sentinta in urma procesului pentru "savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala" la 6 luni de inchisoare.
"In baza art. 81 al.1 C.P. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 2 ani si 6 luni, termen de incercare stabilit conform art. 82 al. 1 C.P."
Intrebarea mea este cand se poate face reabilitarea, dupa acea perioada de incercare (caz in care este deja posibila), dupa 3 ani de la pronuntarea sentintei sau dupa 3 ani de la executarea sentintei?si a doua intrebare este care sunt demersurile pentru obtinerea reabilitarii respectiv pentru a putea extrage un cazier judiciar "curat".?
va multumesc anticipat.
dar in cazul reabilitarii de drept de cand se calculeaza cei 3 ani?de la pronuntarea sentintei sau de la terminarea executarii pedepsei( dupa 6 luni de la pronuntarea sentintei)?
inteleg si va multumesc pentru raspunsul imediat(si pozitiv in cazul acesta). as mai avea totusi o intrebare: reabilitarea de drept intervine automat sau trebuie facute mai multe demersuri(cereri,acte doveditoare) si daca este nevoie de acestea cam care ar fi perioada de timp in care se rezolva situatia( de la depunerea cererii pana la extragerea unui cazier judiciar curat?
reabilitarea de drept intervine "ope legis"(in temeiul legii), nefiind necesara interventia organelor autoritatii judecatoresti pentru acordarea ei. ea mai este denumita reabilitare automata sau obligatorie.
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)