avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordonanta58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordonanta58/2010

Buna ziua, as vrea sa intreb daca, avind o intreprindere individuala , care realizeaza venituri ocazional, si sunt si angajata cu contract de munca, trebuie sa depun si luna asta declaratii la somaj si la pensii,La casa de asig. de sanatate am platit pt. tot anul 2010, m-au pus sa fac contract cu ei. Daca pot desfiinta acest contract de asigurare acum, daca nu mai e obligatoriu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: darabontcsilla , utilizator 12:22, 24 Noiembrie 2010
Veniturile ocazionale nu sunt supuse reglementarilor OG 58/ 2010.
Buna ziua, acum am citit raspunsul avocat-net, despre ORD. 58. /2010. Inseamna , ca nu trebuia sa depun nimic, nici o declaratie pe aug. si sept. 2010 ? si nu trebuia sa platesc nici la asig. de sanatate? De ce nu mi-a zis asta nimeni atunci, cind le-am depus si cind m-a pus sa platesc la sanatate?
Pentru lunile iulie,august si partial sept.2010(01.09.2010-10.09.2010) trebuia sa depuneti declaratii si sa platiti conform oug 58/2010 la somaj si pensii(procent aplicat asupra venitului net).
Dupa data de 10.09.2010 nu se mai depune nimic la somaj si pensii.
La sanatate ramane asa cum ati procedat(plata pe tot anul, urmand ca la regularizare sa platiti daca este cazul, diferenta).:luck:
Multumesc pt. raspuns. am inteles acum , iar va ramin datoare , celor de la Avocat-net. Dar poate va fac cinste cu o afinata de sarbatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Declaratii de venit camellia_camy camellia_camy Buna ziua !Am Pfi din mai 2010 si am platit cf. ordonantei 58 contributiile la CAS,CASS,SOMAJ.As dori sa-mi explicati cum procedez pentru luna ... (vezi toată discuția)
Mai platesc contributii la somaj, pensie? nikuteau nikuteau Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA. Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o ... (vezi toată discuția)