avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Mai platesc contributii la somaj, pensie?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Mai platesc contributii la somaj, pensie?

Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA.
Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o firma.
Venituri ca PFA obtin ocazional. Mai platesc contributii? Am inteles ca la sanatate se plateste in baza venitului declarat la infiintarea PFA.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 08:57, 18 Octombrie 2010
De la data intrarii in vigoare (10.09.2010) a OUG nr. 82/2010 nu mai este obligatorie plata contributiei de somaj si a contributiei de asigurare sociale (avand in vedere ca sunteti si salariat). Aceaste contributii s-au datorat pe perioada 01.07-10.09.2010, conform prevederilor OUG nr. 58/2010, prin aplicarea cotei de 0,5% si 10,5% asupra venitului net realizat lunar.
Se datoreaza contributia de sanatate de 5,5%, care se pleteste trimestrial, pentru care se depune o declaratie de asigurare la Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa noi? ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri ... (vezi toată discuția)
Pf si salariat - ce contributii platesc? liana vesa liana vesa buna seara. sunt angajata la stat si pe langa am si un PF dupa ultimele modificari legislative mai trebuie sa platesc la pensii si somaj,multumesc (vezi toată discuția)