As dori sa stiu, pentru un agent de asigurari, caresunt obligatiile fiscale? Pana, pentru impozitul pe venit, compania de asigurari oprea 10% ramanand ca 6% sa fie platiti de catre agent la sfarsitul anului. La acesta se mai adauga contributia pentru sanatate.
Cu noile reglementari s-a schimbat ceva? Exista undeva in legislatie specificat (si daca da, unde anume) cum ca agentii trebuie sa se organizeze ca PFA (persoana fizica autrizata) dupa un anumit timp de la semnarea contractului de colaborare cu compania de asigurari? Daca raspunsul este pozitiv, care sunt pasii de urmat pentru a te declara PFA si care sunt obligatiile fiscale in acest caz? Care este legislatia aplicabila in acest caz?
orice persoana care obtine venituri pe teritoriul Romaniei este obligata sa plateasca contributii la fondul de pensii, in temeiul legii 19/2000 sau al UG 58/2010
si contributii la fondul de somaj.
Pfa-pensii
ionut c
Din 2007 lucrez ca PERSOANA FIZICA in constructii,autorizat la Registrul Comertului.In 2010,am transformat PF in PFA,conform legilor in vigoare.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.