avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general solicitare info obligatii fiscale agent asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

solicitare info obligatii fiscale agent asigurari

Buna ziua,

As dori sa stiu, pentru un agent de asigurari, caresunt obligatiile fiscale? Pana, pentru impozitul pe venit, compania de asigurari oprea 10% ramanand ca 6% sa fie platiti de catre agent la sfarsitul anului. La acesta se mai adauga contributia pentru sanatate.
Cu noile reglementari s-a schimbat ceva? Exista undeva in legislatie specificat (si daca da, unde anume) cum ca agentii trebuie sa se organizeze ca PFA (persoana fizica autrizata) dupa un anumit timp de la semnarea contractului de colaborare cu compania de asigurari? Daca raspunsul este pozitiv, care sunt pasii de urmat pentru a te declara PFA si care sunt obligatiile fiscale in acest caz? Care este legislatia aplicabila in acest caz?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 18:27, 14 Septembrie 2010
orice persoana care obtine venituri pe teritoriul Romaniei este obligata sa plateasca contributii la fondul de pensii, in temeiul legii 19/2000 sau al UG 58/2010
si contributii la fondul de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate angaja salariati tudorcopat tudorcopat Dacă o PFA poate angaja salariaţi şi care ar fi raporturile cu fiscul (vezi toată discuția)
Pfa-pensii ionut c ionut c Din 2007 lucrez ca PERSOANA FIZICA in constructii,autorizat la Registrul Comertului.In 2010,am transformat PF in PFA,conform legilor in vigoare.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii alba nu accepta declaratiile oug 58/2010 Popu Popu Dupa cum spune titlu cei din Alba nu accepta declaratiile PFA-urilor care au contract/declaratie depusa pe legea 19. Ce e de facut, fiecare casa interpreteaza ... (vezi toată discuția)