avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA includere in pret a TVA deductibil pentru asociatie ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

includere in pret a TVA deductibil pentru asociatie familiala

O asociatie familiala (neplatitoare de TVA) incheie un contract cu o institutie publica (neplatitoare de TVA) pentru vanzarea unor produse, mentionandu-se in acesta un pret fara TVA. Factura se emite cu un pret unitar ce include TVA. Este corect?
Daca raspunsul este "nu", cum va recupera asociatia familiala taxa pe val. adaugata achitata conform facturii furnizorului sau de produse?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:09, 14 Septembrie 2010
IF-ul neplatitor de tva va factura fara tva catre institutia publica, dar in aceasta factura este inclusa si TVA achitata furnizorului si nu se poate recupera (pentru ca IF-ul nu este platitor de TVA)

de exemplu:
factura furnizor catre IF = 2.000 lei + TVA = 2.480 lei
adaos comercial 30% = 744 lei
factura IF catre institutie = 2.480 + 744 = 3.224 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare nir la neplatitori tva vioviod vioviod Cum completez NIR-ul daca sunt neplatitor de Tva, iar furnizorul este platitor ( fireste factura lui are TVA)? La coloana 4 (pret unitar furnizor) adaug ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva care face achizitii intracomunitare mariticaned mariticaned Am un srl neplatitor de tva si am deschis un magazi cu vanzare articole sportive si vreau sa achizitionam articolele sportive din germania si apoi sa le vindem ... (vezi toată discuția)
Nir calculat corect? denisa2011 denisa2011 buna ziua, am urmataorea factura produsul x pret unitar 33.59 lei val: 403.08 val TVA 36.28 -5% produsul Y 16.80 lei val ... (vezi toată discuția)