avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... înºelatã de o poliþistã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

înºelatã de o poliþistã

Am fost înşelată cu o sumă de bani şi cu obiecte de valoare de către o cunoştinţă a mea dar care este şi poliţistă.Am fost să fac plîngere la poliţie şi mi-s-a spus că nu acolo trebuie să fac plîngere ci la Parchet.Dacă a fost inşelăciune şi abuz de încredere de ce să nu o reclam la poliţie mai înainte de a o da în judecată?
Este posibil să vrea să o acopere la poliţie pentru că sunt colegi???
Sunt disperată,ajutaţi-mă că nu mai ştiu ce să fac şi unde să mă adresez mai întîi!
Vă mulţumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 14 Septembrie 2010
v-au indrumat corect.la parchet trebuie sa depuneti plangerea penala.
Formulati o plangere la Parchet asa cum ati fost sfatuita, ptr. ca procurorul sa efectueze urmarirea penala. Ulterior, tot procurorul va decide daca dispune sau nu trimiterea in judecata a acesteia, dar daca a fost vorba de un imprumut banesc, calea este alta.
avocat Cristina Popescu
Plangerea penala trebuie adresata primului procuror al parchetului de pe langa Tribunalul Judetean /al Mun.Bucuresti,fiind vorba despre un plitist.

Editare ulterioara:
Puteti de asemeni sesiza si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din I.G.P.R.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Pentru a putea sustine si proba infractiunea de inselaciune ,va revine obligatia ca eventual reclamant sa faceti dovada unuia dintre elementele constitutive ale infractiuni,respectiv intentia faptuitorului.
Din analiza dispozitiilor cuprinse in art 213 din Codul penal care incrimineaza abuzul de incredere,rezulta ca pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa detina bunul ce constituie obiectul material al infractiunii pe baza unui titlu,a unui raport juridic patrimonial si ca el sa-si insuseasca acel bun,sa dispuna de acesta pe nedrept ori sa refuze a-l restitui.
In speta autoarea nu a facut referire la acordarea imprumutului financiar si a obiectelor de valoare numai dupa incheierea unui inscris, care eventual sa pecizeze expres termenul limita de restituire bani+bunuri
Din cele precizate de autoare,fapta savarsita apreciez ca nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere,nici din punctul de vedere al laturii obiective ,nici al celei subiective,fapta situandu-se in afara ilicitului penal,putand constitui o fapta de natura civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere adinanicolle adinanicolle acum 2 ani am cumparat un autoturism cu suma de 5000 euro dintr-un targ auto din tara de la o persoana care a folosit un nume nume fals la incheierea ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut maria.dinca maria.dinca am imprumutat acum un an si jumatate 1500 de euro unei persoane care m-a ajutat intr-o imprejurare si fata de care ma simteam obligata. de atunci ma tot duce ... (vezi toată discuția)