avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - solicit oarece lamuriri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - solicit oarece lamuriri

Buna seara! :love1:

Vreau sa fac un SRL un singur actionar (cred), am ceva nelamuriri si cred ca vor mai fi si altele ca-s oarecum in ceata asa ca v-as ruga sa ma luminati si pe mine:

1. contractul de comodat va fi intre mine si mama, ori daca locuim la tara mai e nevoie de semnaturile vecinilor?
Persoanele care si-au deschis firme in localitate in ultimii doi ani spun ca n-au cerut acceptul vecinilor si ca legea s-ar aplica doar celor ce locuiesc la bloc. :|
2. daca sunt asociat unic si administrator pot lucra cu carte de munca la firma mea?
Eu stiam ca nu, altii cica se poate!
3. vreau sa folosesc facturi si nu casa de marcat, la obiectul principal al activitatii trebuie musai comert cu ridicata sau merge si la comert cu amanuntul?

Atat deocamdata, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
EmmaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:17, 15 Septembrie 2010
1.Daca locuiti la casa(nu bloc) NU.
2.DA
3.Intrebare neclara.Puteti folosi facturi si chitantier, in functie de modul cum se face plata.La obiectul principal de activitate puteti trece ori"comert cu ridicata",ori"comert cu amanuntul".Daca treceti unul in principal , pe celalalt il treceti in secundar.
Sar'na! :vishenka:

Defect profesional as zice pt. pct. 3. Am lucrat multi ani ca operator facturare si pentru mine chitanta practic e "lipita" de factura.
O precizare, comodatul se va semna intre societatea X in curs de infiintare, reprezentata prin dvs in calitate de administrator si proprietar (mama dvs, cred).
Cu tot respectul...v-as sfatui sa lecturati Legea 31/1990 cu modificarile la zi.Chiar daca nu nu aveti cunostinte de drept comercial, aceasta lege guverneaza atat infiintarea cat si functionarea unei societati comerciale.In momentul semnarii actului de infiintare in acesta este stipulat ca aveti cunostinta de prevederile acestei legi si semnatura nu va mai poate justifica in prevalarea de necunoasterea legii atunci cand din nestiinta veti comite o eroare.Dupa studierea atenta a acestei legi veti avea cunostinte minime obligatorii.Este drept...ca orice lege romaneasca are o multitudine de incoerenta si portite la interpretare insa cunoasterea prevederilor acesteia va asigura un debut favorabil in comertul romanesc.In rest a-ti primit raspunsurile dorite.Va doresc succes
Huh, si eu tocmai voiam s-o duc pe mama maine la notariat. Mergeam s-avem de unde ne intoarce.:slap:
Am neuronii, aia de-au mai ramas, franjuri dupa atata citit despre ce si cum se infiinteaza o firma da' se pare ca-i mult de munca. :(

Multumesc mult de precizare.

Thunder42 a scris:

Cu tot respectul...v-as sfatui sa lecturati Legea 31/1990 cu modificarile la zi..........In rest a-ti primit raspunsurile dorite.Va doresc succes

DA, asta fac de cateva zile, dar probabil ori sunt prea obosita ori n-am capacitatea sa inteleg tot ce scrie pe si printre randuri.

Multumesc de respuns si urari!

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
EmmaD, utilizator

Alte discuții în legătură

O problema incalcita ellutza_me21 ellutza_me21 O societate comerciala care are activititatea de comert cu ridicala al materialului lemnos si al materialelor de constructii - CAEN 4673, (pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)
Cod caen obiecte handmade pentru srl Cosmina7000 Cosmina7000 Buna ziua, Am deja o firma al carui obiect principal de activitate in aceste moment este: 4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare ... (vezi toată discuția)