avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diverse probleme legate de comert fizic sau online.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diverse probleme legate de comert fizic sau online.

Buna ziua,

Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru.

Detin o societate comerciala SRL infiintata in 2009 cu un cod CAEN principal 4649 Comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc (asa apare pe CUI )

Pe langa acest CAEN mai am activate secundar inca 2 :

4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet;
6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe

Tin sa mentionez ca nu detin o casa de marcat deoarece nu am comercializat servicii persoanelor fizice pana acum , insa o sa schimb domeniul de activitate al firmei in cele 2 mentionate mai sus (internet) si anume voi presta servicii online si persoanelor fizice sau PFA-uri.


Intrebari :

1) Unui client de genul ( persoana fizica , asociatie , fundatie ) ce ofer factura + chitanta ? Tinand cont ca serviciile mele sunt virtuale sau prestari de servicii IT
exemplu ( realizare website sau gazduire domeniu ).

2) In cazul in care comercializez produse online asa numitul magazin virtual iar clientii mei sunt si PF-uri , site-ul meu va genera o factura proforma pentru produsele solicitate cu o data scadenta a platii iar dupa confirmarea platii on-line sau transfer bancar ii voi trimite o factura fiscala prin colet ,curier rapid sau e-mail.

Am nevoie in acest caz de casa de marcat ? Sau se stinge plata prin procesatorul de plati de exemplu.

3) Daca clientul meu ( persoana fizica , asociatie , fundatie ) doreste sa achite prin transfer bancar ii ofer o proforma completand datele necesare (cnp , adresa , nume,etc) , iar dupa incasarea sumei ii trimit si o facura fiscala ? Nemaifiind necesara chitanta in cazul acestui tip de plata corect ?

4) Este necesara trimiterea unui contract pentru fiecare tranzactie incheiata cu orice client indiferent PF sau PJ ? Sau prin afisarea la vedere a unui paragraf cu "termeni si conditii": eventual o casuta de bifare "am luat la cunostinta " . iar prin asta sunt exonerat de trimiterea unui contract tip fiecarui client.

Sper ca am fost destul de explicit , daca aveti timp si placerea necesara pentru a-mi acorda niste raspunsuri , va multumesc.

Bogdan

Alte discuții în legătură

Magazin virtual Adela Georgescu Adela Georgescu UNsrl vinde produse cu ajutorul unui magazin virtual, cu expedierea produselor prin serviciu de curierat. Intrebari: Este un anume cod CAEN pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)
Necesitate casa de marcat fiscala adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o nelamurire: am un site si primesc comenzi telefonice pentru un produs ce-l comercializez de multi ani. Pentru comenzile locale, ma deplasez la domiciul ... (vezi toată discuția)
Factura și chitanță sau bon fiscal? adivisa adivisa Buna, Pentru prestarea de servicii de prelucrare/administrare pagini web (CAEN 6311) către persoane fizice - este obligatorie emiterea de bon fiscal sau ... (vezi toată discuția)