avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general magazin virtual
Discuție deschisă în Contabilitate în general

magazin virtual

UNsrl vinde produse cu ajutorul unui magazin virtual, cu expedierea produselor prin serviciu de curierat.
Intrebari:
Este un anume cod CAEN pentru vanzarea cu amanuntul prin internet.
Se fac facturi pentru toate produsele, iar banii se incaseaza ramburs prin curier este nevoie da casa de marcat
In cazul incasarii prin virament, este nevoie de casa de marcat, este vreo deosebire intre beneficiari persoane fizice sau persoane juridice, din aceste puncte de vedere.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 11:14, 9 Noiembrie 2009
vezi OG 47/2007

Casa de marcat sau plata ramburs pentru PF ;
Factura si chitanta pentru PJ.
Codul CAEN de care aveti nevoie este 4791 - Comert cu amanuntul prin case de comezi sau prin internet.

Obligativitatea bonurilor fiscale este reglementata de OUG nr.28/1999. Din fericire, activitatea dumneavoastra se incadreaza la exceptiile prevazute la Art.2, si anume litera k).

Art. 1. - (1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
...
Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;


Deci nici pentru plata prin ramburs, nici prin virament bancar, nici pentru persoane fizice si nici persoane juridice, nu este necesar bonul fiscal daca livrarea se face prin curier sau posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)
2 nelamuriri Victorius Victorius Buna seara Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog! Victorius Victorius Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe net clientilor ... (vezi toată discuția)