avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor, va rog!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor, va rog!

Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe net clientilor printr-un curierat rapid si posta. Deci transportul nu o sa fie activitatea firmei mele.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot factura cheltuielile de transport separat pe langa produsul cumparat de client? Nu as vrea sa includ transportul in pretul produsului, as dori sa apara ca o pozitie distincta pe factura. Se poate, sau am nevoie de un alt cod CAEN pt asta? Daca da, care ar fi acest cod?

2. Daca desfasur activitatea "4791 comert cu amanuntul prin internet" am nevoie de casa de marcat sa dau bon fiscal clientilor? Sau e ok sa incasez contravaloarea facturilor cu chitanta sau OP? Am citit undeva ca trebuie sa dai obligatoriu bon fiscal persoanelor fizice. E normal sa dai bon fiscal intr-un magazin fizic, dar nu mi se pare logic in cazul meu, mai ales ca clientul ii va plati curierului si nu mie in momentul preluarii coletului. Cum sa fac ca acest lucru sa fie ok din toate punctele de vedere??

Astept sa ma lamuriti cu aceste 2 probleme.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:02, 17 Mai 2009
Puteti sa facturati separat transportul , fara a-l include in pretul produsului.
Va trebuie doar contractul de prestari servicii cu transportatorul(curieratul).
Incasarea se face pe baza chitantelor , caci doar nu oferiti casa de marcat celui care face curieratul sau prin virament bancar.In functie de cum va intelegeti cu clientul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 nelamuriri Victorius Victorius Buna seara Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat szasza szasza Buna ziua Ma lamuriti va rog daca am nevoie de casa de marcat, codul caen este 4791, vand produse online, trimit produsul prin posta sau curier , banii vin ... (vezi toată discuția)