S.C. X are un debit restant fata de mine si intra in procedura falimentului, moment in care S.C. Y se angajeaza sa preia debitul printr-un contract de novatie prin schimbare de debitor. Nu dupa mult timp si aceastei societati i se cere deschiderea procedurii falimentului. Asupra hotararii de intrare in faliment se face atat recurs, cat si revizuire si se obtine in final neintrarea in faliment. Singurul bun aflat in proprietatea societatii debitoare este un imobil unde se afla si sediul, care, daca ar fi fost valorificat chiar si in procedura falimentului la valoarea de piata, ar fi acoperit creantele.
Sunt convinsa ca acum primul lucru facut de debitoare va fi vinderea imobilului. Ce pot sa fac ca sa-mi recuperez debitul?
Sa incerc o conciliere in care sa fac referire si la eventualitatea vinderii imobilului?(ca bani din alta parte sigur nu sunt)...
Sa inscriu in CF un posibil proces inceput chiar si pe OUG nr. 117/2007?
Sa incerc sa obtin o declaratie data in fata notarului?
Sa cer individual intrarea in faliment; sta in picioare contractul meu de novatie pentru asta?
Astept si alte solutii ... ca in situatia data chiar nu pot sa-mi depasesc conditia feminina....#-o
Ai incercat pana acum pe vreo cale recuperarea debitului?
Poti sa incerci si cu OUG 117/2007 si cu OG 5/2001 si pe calea dreptului comun. Dar repede:D
Poti de asemenea si sa notezi litigiul in CF.
Eu as merge pe OUG 117/2007..
Mult succes!
Multumesc pentru sfat si promptitudine.
Incerc varianta cu OUG nr 119/2007, dar mi-a venit si ideea cererii si a unui sechestru asigurator in cadrul procesului.
Daca mai aveti variante, sunt binevenite...
Mai puteti ca la randul dvs. sa vindeti debitul unei societati care cu asta se ocupa , recuperarea datoriilor si creantelor litigioase, de ex.Nu mai incasati tot dar....e o alta varianta :)
De obicei societatile care se ocupa cu cumpararea de creante, iti ofera o suma cuprinsa intre 10 si 90% din valoarea de incasat si asta numai in urma unei analize atente.
Puteti incerca si asa, daca va convin conditiile.
Mult succes!
Din cate stiu Urban si Asociatii nu se mai ocupa cu cumpararea de creante. Daca aveti cunostinta de alte societati specializate in asa ceva, va rog sa mi le indicati. Cu sigutanta ele vor fi ultima mea optiune.
Intrebare???
cosminy_70
DACA RADIEZ FIRMA CARE A FOST DIZOLVATA IN PROCEDURA DE FALIMENT SI UN IMOBIL PROPRIETATEA FIRMEI ESTE GREVAT DE SARCINI CE SE INTAMPLA CU ACESTEA ?
CUM ... (vezi toată discuția)