Am o problemă în legătură cu nevoia de servitute,astfel. Dețin un teren de la tatăl meu moștenire , teren fără servitute din motivul următor. Tatăl meu s-a judecat pentru servitute cu un vecin în 1995 și instanța a precizat servitutea pe la fosta proprietară din cauză că nu a făcut dovada în instanță că aceasta a parcelat și a vîndut ,rămînînd astfel fără ieșire. Întrebarea mea este dacă pot să dau în judecată un alt vecin care nu are acte de proprietar , stă pe bază de carte de imobil din 1978,și are niște cotețe părăsite pe unde am nevoie eu de servitute . Acel loc pe unde am nevoie de servitute a aparținut înainte de 1978 tatălui celui cu care s-a judecat tatăl meu acum 15 ani pentru aceeași cauză , a fost luat de stat înainte de 1978 , a fost revendicat de moștenitorii acestuia după legea funciară ,cărora li s-a dat în compensare pe alt amplasament teren în 1995.Este autoritate de lucru judecat dacă diferă locul pe unde am nevoie de servitute?
dat fiind 'dinamica' parcelelor, va puteti judeca cu cel caruia ii creati un prejudiciu minim..fara a avea autoritate de lucru judecat
desigur, cu justa despagubire..pentru folosinta
Povestea este putin alambicata.Daca nu aveti iesire la calea publica se poate promova o actiune dar cu proprietarul terenului nu cu un detentor precar o persona care nu are titlu pe teren.
In situatia in care a existat servitute anterior dar din propria culpa ati desfintat-o exista posibilitatea sa si pierdeti.Atentie cum puneti problema.
Nu am desființat servitutea eu , fosta proprietară a vîndut înainte să se pronunțe hotărîrea judecătorească și eu nu am mai putut să o acționez în judecată . Proprietarul terenului pe unde am nevoie de servitute este statul ,terenul făcînd parte din terenurile preluate abuziv de stat. Un avocat mi- a spus că o să-l cheme la proces și pe cel care a făcut cerere de revendicare și i s-a dat teren în compensare în 1995 , și eu de asta mă feresc și nu înțeleg .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010 ff, utilizator
Daca fosta proprietara a vandut ,trebuia introdus in cauza noul dobanditor pentru ca hotararea sa-i fie si acestuia opozabila.Vanzarea trebuia sa se faca de catre vecina dvs cu sarcina aceasta pe teren.Nu ati avut avocat nu ati stiut?Daca v-ati judecat exista o hotarare judecatoreasca ,cand s-a pronuntat/? Ce fel de servitute doriti pietonala sau pentru acces auto?Sunt mai multe probleme care trebuie cantarite.
Nu inteleg cine este proprietar ,statul sau o persoana fizica?
Aveti posibilitate sa iesiti la calea publica si pe alte proprietati?
Cand se traseaza o cale de acces se iau in considerare mai multe criterii si aspecte.
Nu uitati ca puteti sa fiti pus sa platiti pentru servitute?
Banuiesc ca avocatul care va sfatuieste are suficienta experienta si va va informa corect .
Hotărîrea judecătorească s-a pronunțat în 1995 . Tatăl meu dacă nu a pus în aplicare niciodată hotărîrea judecătorească ( care indica pe la fosta proprietară) pentru că nu s-a putut, aceasta nu s-a prescris în 3 ani? Acum doresc servitute pentru acces auto și proprietar pe unde doresc servitute este statul ,dar terenul este ocupat abuziv de o familie care ține acolo niște cotețe părăsite. Inainte de 1970 a aparținut tatălui cu care s-a judecat tatăl meu în 1995 , după care a fost preluat abuziv de stat , și după legea funciară a fost revendicat de fiul fostului proprietar , căruia i s-a dat teren în compensare în 1995 ,cu titlu de proprietate,pe alt amplasament. Nu toți avocații sunt sinceri, că din cauza asta tatăl meu a pierdut procesul. Momentan pe unde vreau servitutea este drumul cel mai scurt . De 18 ani eu trec clandestin pe proprietatea celui cu care s-a judecat tatăl meu în 1995,fiind neîngrădit. Ce pot să fac eu acum ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010 ff, utilizator