avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... chitanta de mana cumparare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

chitanta de mana cumparare masina

buna seara revin cu o problema pusa mai devreme pentru niste lamuriri .va rog sa ma indrumati .impreuna cu o prietena (ea a dat o masina la schimb pe care nu are nici un act decit asigurarea facuta la negru si eu i-am imprumutat 800 de euro)am luat de la o persoana o masina .chitanta de mina am facuto pe numele meu,. prietena nefiind de fata .mentionez ca eu cu aceasta ,,prietena,, nu am facut nimic scris ca i-am imprumutat banii la ora actuala persoana in cauza nu mai vrea sa imi dea banii.Masina este la ea impreuna cu cartea masinii dar talonul in original este la mine.Propietarul masinii luate la schimb este decedat si nu avem cunostinta de mostenitori .Ce pot face?La politie mi s-a spus ca trebuie de la propietar o plingere pentru a putea sa radieze masina dar cum el este dece dat.....
:( #-o As putea sa scriu pe talon instrainat si asa ,,prietena,,sa nu mai poata circula cu masina?Ce variante am?unde ma pot lamuri ?Vreau sa fac totul legal pentru a-mi recupera banii dati asa zisei prietene Inca o data precizez ca ea umbla cu masina si eu cu paguba#-o
Cel mai recent răspuns: bazna , utilizator 19:37, 16 Septembrie 2010
Buna seara,

Totul se reduce la probatiune.
Daca aveti dovezi atunci ati putea solicita pe calea instantei de judecata recuperarea sumei de bani.
Totusi cred ca v-ati putea "agata" de inscrisul intocmit cu vanzatorul autoturismului. Puteti prezenta, in mare, continutul acestuia?
Avand in vedere situatia concreta,pentru solutionare contactati mostenitorii fostului proprietar
Privitor la bani,situatia este mai delicata
Aveti martori care pot confirma sustinerile privitoare la acordarea imprumutului financiar?
Buna seara si multumesc anticipat .Pe chitanta de mana pe care am incheiato cu cel care a vandut masina scrie urmatoarele;subsemnatul(numele)am dat la schimb auto (numele masinii care mi-a dat-o)pentru auto (numele masinii si nr) plus suma de 35 000 000lei vechi .Masinile sint in stare de functionare lui numitul aici este scris numele meu si adresa .Mai jos este semnatura mea si semnatura lui .
Daca inteleg bine,
dumneavoastra ati semnat ca ati dat la schimb o masina plus 35 000 lei in schimbul altei masini.
Pai in acest context, si avand in vedere ca detineti acest inscris, dumneavoastra consider ca veti putea obtine masina. Mai greu suma de 800 de euro, fiindca din acest inscris reiese faptul ca dumneavoastra personal si neconditionat i-ati dat acelei persoane.
Puteti comunica prietenei ca daca nu va restituie suma cu care ati ajutat-o,veti depunere plangere penala pentru furtul masinii,avand in vedere ca pe inscris dumneavoastra sunteti parte a schimbului.
Deci eu apar in chitanta ca cumparator prietena nu figureaza cu nimic pe act . EU CU EA NU AM NICI UN ACT CA AM IMPRUMUTAT-O cu bani .Deci eu am lasato sa se foloseasca de masina pina imi da suma imprumutata.De la data cand am luat masina de la vanzator au trecut 45 de zile mai pot eu sa zic ca mi-a furato cand de fapt eu am lasato sa se foloseasca de masina#-o ?Ea pe masina care a dato la schimb nu are nici un act decat o asigurare la negru si itp care expira in luna octombrie.

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare masina bazna bazna buna ziua.am nevoie de cateva sfaturi.am ajutat o prietena sa faca un schimb de masina (ea a dat masina veche la schimb si eu am imprumutato cu 800 de ... (vezi toată discuția)
Inselatorii alintatul alintatul buna seara ,am dat unui individ o suma de banii iar el in schimb a garantat cu o masina ,actele masinii sunt toate la mine dar pe talon e trecut un prieten cum ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati addrianno addrianno buna..va cer ajutorul intr-o situatie delicata.am imprumutat o suma de bani unui '' prieten'' cel putin asa il consideram.din pacate acum refuza sa mi-i ... (vezi toată discuția)