avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire apometre

buna seara,
sunt din judetul valcea, oras rm. valcea. am si eu o mare problema. pe luna iulie nu am dat citirea la apometre si cand au afisat lista de plata am vazut ca la apa rece apaream cu un consum de 44 mc, la apa calda de 3 mc si canal 40 mc. am vorbit cu cei de la firma care citeste apometrele pe scara si au spus ca ei au dat consum 0 mc peste tot. pe scara este emisa o hotarare a asociatiei de proprietari prin care se spune ca cine nu da citirea trebuie sa plateasca toate pierderile de apa rece, calda si indirect canal. este corecta aceasta hotarare?
este corect ca eu fiind o singura persoana si fiind mai tot timpul plecata sa platesc atat de mult? sunt mai mult plecata deoarece am serviciul in alta localitate si ma duc foarte des la baietelul meu, la tara. sunt unic intretinator de familie.
ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? pentru acest consum de apa care nu exista trebuie sa platesc aproximativ 227 lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:50, 15 Septembrie 2010
sunt semne de intrebare,firma spune 0 mc.,lista afisata arata alte cifre.cred ca ar fi bine sa discutati cu cei care intocmesc listele de intretinere,apoi sa vi se arate aceasta hotarare a asociatiei care spune ca cel care nu da citirea sa fie asa de pedepsit.nu mi se pare corect,din punctul meu de vedere,parca n- ati fi vecini.eu nu as plati si as merge in instanta de judecata.(mai ales ca lipsiti f.mult de acasa)
Ceea ce hotaraste Adunarea Generala a proprietarilor, devine lege pentru toti proprietarii. Totusi, in situatia dv.,faceti o cerere catre presedintele Asociatiei, motivati de ce nu s- a putut citi si comunica in timp util consumul si solicitati recalcularea cotelor de intretinere ori sa se tina cont cand se face regularizarea consumului!
Art 12 HG nr 1588/2007 Proprietarii au dreptul
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere ,la orice document al acesteia
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata .
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Justificarea acordata ,respectiv cine nu da citirea trebuie sa plateasca toate pierderile de apa rece,calda,si indirect canal,nu are acoperire legala,chiar daca ar fi masura dispusa de adunarea generala
Adunarea generala poate hotari cum se impart pierderile de apa si ea, aceasta hotarare, este legala in lipsa altei reglementari. Dv. trebuia sa o fi cunocut pentru ca probabil nu s-a luat in secret.

Nu stiu daca acum se va reglementa situatia dv., dar pe viitor cand stiti ca veti fi plecat in ziua sau in perioada de citire anuntati firma cu citirea indecsilor, astfel incat sa figurati cu consumul pe care il aveti atunci.
Faceti de asemenea o sesizare comitetului executiv in care explicati exact ce ne-ati spus noua, aici, astfel incat pentru situatii asemanatoare sa nu va mai puna toate pierderile blocului.
elga50 a scris:

Adunarea generala poate hotari cum se impart pierderile de apa si ea, aceasta hotarare, este legala in lipsa altei reglementari. Dv. trebuia sa o fi cunocut pentru ca probabil nu s-a luat in secret.

-Da ,adunarea generala,poate dispune masuri ,dar orice masura adoptata trebuie sa fie temeinic sustinuta si in limitele prevederilor in vigoare,dupa cum si valoarea penalitatilor care se aplica in cadrul asociatiilor de proprietari are obligatia sa se incadreze in limitele legale
- Nu in toate asociatiile de locatari/proprietari exista interesul a informa la zi ,
proprietarii cu toate hotararile in vigoare dispuse succesiv de adunarile generale

Alte discuții în legătură

Incarcare valoare apometre de catre asociatie - legal? marylenacr marylenacr Buna seara, Am o nelamurire: locuiesc intr-un bloc, de acum 11 ani. S-a intamplat ca luna trecuta sa constat ca nu am citit apometrele si nu am dat ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)