avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire apometre

buna seara,
sunt din judetul valcea, oras rm. valcea. am si eu o mare problema. pe luna iulie nu am dat citirea la apometre si cand au afisat lista de plata am vazut ca la apa rece apaream cu un consum de 44 mc, la apa calda de 3 mc si canal 40 mc. am vorbit cu cei de la firma care citeste apometrele pe scara si au spus ca ei au dat consum 0 mc peste tot. pe scara este emisa o hotarare a asociatiei de proprietari prin care se spune ca cine nu da citirea trebuie sa plateasca toate pierderile de apa rece, calda si indirect canal. este corecta aceasta hotarare?
este corect ca eu fiind o singura persoana si fiind mai tot timpul plecata sa platesc atat de mult? sunt mai mult plecata deoarece am serviciul in alta localitate si ma duc foarte des la baietelul meu, la tara. sunt unic intretinator de familie.
ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? pentru acest consum de apa care nu exista trebuie sa platesc aproximativ 227 lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:50, 15 Septembrie 2010
Daca cunoasteti vreo reglementare legala cu privire la repartizarea pierderilor va rog sa ne indrumati, inclusiv asupra articolului din legea, ordinul sau hotararea cu pricina.

Dupa cum se spune in postarea initiala, proprietarii au hotarat in adunarea generala ca diferentele de apa sa fie impartite celor care nu raporteaza indexul. Hotararea necontestata in 45 de zile ramane valabila asa cum prevede legea 230/2007.
Doamna chiar spune ca a cunoscut aceasta hotarare care este afisata in casa scarii.
Probabil ca in fiecare luna sunt cateva persoane care nu raporteaza indexul. Dupa ce se aduna consumul celor care dau citirea, diferenta se imparte la ceilalti. Interesati-va, intrebati administratoru, uitati-va pe lista de plata si vedeti daca nu cumva in aceasta luna ati fost singura proprietara care nu ati adus indexul. Atunci cand sunt mai multi in aceasta situatie, se imparte la acestia si poate ca nu se prea observa, dar cand este unul singur, se vede clar diferenta. Poate ati avut ghinion. Vorbiti cu presedintele si administratorul si poate se recalculeaza, compenseaza, regularizeaza in lunile urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incarcare valoare apometre de catre asociatie - legal? marylenacr marylenacr Buna seara, Am o nelamurire: locuiesc intr-un bloc, de acum 11 ani. S-a intamplat ca luna trecuta sa constat ca nu am citit apometrele si nu am dat ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)