avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită evacuare abuziva din imobil
Discuție deschisă în Executare silită

evacuare abuziva din imobil

Daca sa evacuat dintr-un umobil abuziv neavind un dosar de executare corect ce se poate face.Poae cineva sa raspunda la aceasta intrebare.As dori sa mi sa spuna pasii care trebuie sai parcurg pentru a solicita daune morale.Multumesc mult.Datorita unor interese meschine e greu in ziua de astazi sa primesti o consultanta juridica corecta pentru ati face dreptate in propria tara.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:50, 15 Septembrie 2010
Buna ziua,

Aveti dreptul de a introduce o contestatie la executare.
Mai jos va atasez un extras din codul de procedura civila privind termenul de contestatie:
Art. 401
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului.
Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut de alin. 2 nu-l impiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, in conditiile legii.

Art. 402
Contestatia la executare se judeca cu procedura prevazuta pentru judecata in prima instanta, care se aplica in mod corespunzator. Instanta sesizata va solicita de indata organului de executare sa-i transmita, in termenul fixat, copii certificate de acesta de pe actele dosarului de executare in cauza, dispozitiile Art. 139 fiind aplicabile in mod corespunzator. Partile vor fi citate in termen scurt, iar judecarea contestatiei se face de urgenta si cu precadere.
Hotararea pronuntata cu privire la contestatie se da fara drept de apel, cu exceptia hotararii pronuntate in temeiul Art. 400^1 si al Art. 401 alin. 2.
Hotararea prin care s-a solutionat contestatia privind intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea ce se executa.

Art. 403
Pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta, in afara de cazul in care legea dispune altfel.
Daca bunurile urmarite sunt supuse stricaciunii, pieirii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea pretului.
Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. 1 si 2 instanta, in toate cazurile, se pronunta prin incheiere, care poate fi atacata cu recurs, in mod separat.
In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta. Incheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.

Succes,
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
ContSters160568, utilizator
Nu stiu la ce anume va referiti cand afirmati "neavind un dosar de executare corect".
In situatia expusa de dvs., nu puteti obtine daune morale, decat in doua situatii:
1.A fost savarsita o infractiune, dvs. sunteti parte vatamata si va constituiti parte civila in dosarul respectiv (ipotetic-in spetza) solicitand daune (materiale/morale);
2.Exista conditiile necesare pentru atragerea raspunderii civile delictuale a "creditorului/executorului"-in speta dvs. (art.998-999 C.civ.).

Deoarece doar dvs. cunoasteti amanuntele iar noua nu ne-ati dezvaluit in ce consta abuzul privind evacuarea dvs. dintr-un imobil, nu putem decat sa va sfatuim "generic"...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)