avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala aplicata de Garda Financiara, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala aplicata de Garda Financiara, Legea nr. 12/1990

Ceau,
Reprezint o societate care face comert cu cereale. Am achizitionat de la o pers. fizica 50 to de seminte de floarea soarelui pe borderou de achizitie. Garda a venit in control si ne-a amendat pe atr. 1 .it. e legea 12/1990 pt comert cu bunuri a caror provenienta nu se cunoaste. Ce-i drept borderoul nu era din cel prevazut de lege ci era model vechi si era dat de vanzator. Recunosc s-a gresit, dar noi am cumparat folarea soarelui care nu este considerata ca facand parte din categoria cerealelor.

Am termen in 28.11.07, pt anularea pv de contraventie, si vreau sa stiu daca a mai fost cineva in aceeasi situatie.Ce opinii aveti vis a vis de aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 20:30, 16 Decembrie 2007
Procesul verbal trebuie vazut de un jurist. Poate exista si vicii de intocmire a acestuia.

Desi se poate ataca si pentru proasta intocmire a acestuia floarea soarelui neconstituind cereale. Trebuie gasit un act normativ care sa stipuleze ca floarea soarelui este altceva.

Cauta in legislatia vamala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Proces verbal confiscare marfa Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei spete: Soferul Societatii XYZ a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere. In urma ... (vezi toată discuția)
Tva la cereale mery52 mery52 Buna seara, Am o societate cu domeniul de activitate ''Transporturi rutiere si de marfuri'', pana acum am transportat cu masinile mele agregate (balast, ... (vezi toată discuția)