avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT! CIM FALS!?!?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT! CIM FALS!?!?!

Buna ziua. Am un mare semn de intrebare.Daca pe CIM a semnat altcineva in locul meu (ca o informatie suplimentara,nici semnatura directorului general nu este aceeasi ca in alte acte pe care le am in posesie),ce repercursiuni pot aparea? Mentionez ca apar in baza de date ca angajata a firmei respective,dar in momentul de fata sunt intrun conflict de interese cu angajatorii.Cu data de 1 sept. am fost instiintata ca se fac restructurari si mi se vor face actele necesare pt. somaj. De doua saptamani ma tot amana si cu actele si cu salariul pe luna august.Astazi cand le-am adus la cunostinta ca am dreptul la preaviz si la un salariu compensatoriu
am fost amenintata ca ma pot da afara cu alt articol decat art.65. Ce demersuri trebuie sa fac ?
Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
denise_ionelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: PAS22 , utilizator 10:07, 16 Septembrie 2010
Semnatura poate fi contestata de dumneavoastra. Sunteti singurul care o poate contesta. In schimb nu va puteti folosi de stipulatiile contractului de munca, insa puteti face sesizare la ITM cu privire la faptul ca ati lucrat fara sa va fi fost incheiat un CIM. In ceea ce priveste desfacerea contractului de munca, atata timp cat acesta devine nul, nu s emai pune problema desfacerii lui. Succes in demonstrarea lipsei semnaturii dv.!
Multumesc pt. promptitudine.
M-am interesat la CASS,apar in baza de date ca angajata a lor,,totul este platit de catre angajator pana in iulie inclusiv,atat ca din indolenta lor ,dupa angajare nu ne-au adus CIM-urile(in aceeasi situatie sunt mai mult colege) sa le semnan,preferand sa semneze dumnealor. Vroiam sa stiu daca ii pot "avea la mana" cu acest MIC fals in cazul in care nu vor sa-mi dea drepturile salariale.
:)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
denise_ionelia, utilizator
Situatia sta i felul urmator: Daca dv. contestati semnatura de pe cim atunci nu vi-l insusiti, deci el devine nul. In aceasta situatie puteti sesiza ITM-ul, dar aveti grija sa nu incercati sa santajati angajatorul cu acest lucru. Dv. stiti cel mai bine ce doriti sa faceti. ITM-ul va face un control la sediul angajatorului si va constata daca sunt sau nu respectate prevederile codului muncii.Dar sunteti sigura ca puteti demonstra faptul ca semnatura de pe CIM nu va apartine??????
PAS22 a scris:

Situatia sta i felul urmator: Daca dv. contestati semnatura de pe cim atunci nu vi-l insusiti, deci el devine nul. In aceasta situatie puteti sesiza ITM-ul, dar aveti grija sa nu incercati sa santajati angajatorul cu acest lucru. Dv. stiti cel mai bine ce doriti sa faceti. ITM-ul va face un control la sediul angajatorului si va constata daca sunt sau nu respectate prevederile codului muncii.Dar sunteti sigura ca puteti demonstra faptul ca semnatura de pe CIM nu va apartine??????

OK,asul din maneca pica...
Desi au 24 de angajati,nu au un sediu(de secretara nu se mai pune problema) unde sa te poti duce sa discuti problemele legate de serviciu,totul "se rezolva" prin telefon si la serviciu,dar cu actele firmei (probabil )sunt in regula... nu sunt o fire razbunatoare ,dar cand ii rogi sa-ti dea macar 200 de lei din salariul pe luna august sa iti poti plati facturile la energie electrica si iti inchid telefonul in nas...
De ce nu faceti actiune in instanta????? Sesizati si ITM-ul. Trebuie actionat intr-un fel. Ceea ce se intampla in acesta tara se intampla datorita noua. Stam si privim cum suntem batjocoriti, umiliti, fara sa ne folosim de instrumentele care ne sunt puse la dispozitie.

"Daca nu ne place ceea ce primim ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce oferim! "

Alte discuții în legătură

Buna ziua! andu86 andu86 La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in ... (vezi toată discuția)
Se pot incheia "conturile "cu o firma dar fara statele de salariu semnate? mihalache veronica mihalache veronica Dupa lupte seculare mi-am convins angajatorul sa-si plateasca darile la stat sa ne dea in somaj. El nu ne-a platit nici salariile din luna septembrie si pana ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)