avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot incheia "conturile "cu o firma dar fara statele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot incheia "conturile "cu o firma dar fara statele de salariu semnate?

Dupa lupte seculare mi-am convins angajatorul sa-si plateasca darile la stat sa ne dea in somaj.
El nu ne-a platit nici salariile din luna septembrie si pana acum si ma intrebam daca este posibil sa ne faca foile de somaj fara toate actele incheiate adica fara statele semnate de noi!
Si inca o rugaminte la cei ce cunosc: ce foi /documente ar trebui sa primesc la desfiintarea postului si darea in somaj?
Si este obligat sa dea un salariu compensatoriu sau este la latitudinea lui?
Mi-este frica sa nu mi se dea vreo foaie conform careia sa semnez ca s-au achitat de toate datoriile catre mine deoarece as vrea dupa incetarea contractului sa-i dau in judecata!

MUltumesc mult
Cel mai recent răspuns: mihalache veronica , utilizator 11:51, 25 Ianuarie 2010
pentru a va incheia contractul de munca cu art 65(somaj) angajatorul trebuie sa aiba toate declaratiile si statele de plata depuse la itm.
documentele pe care le primiti sunt- comunicarea ca postul se desfinteaza din data de...si ca dvs beneficiati de somaj (trebuie sa o primiti inainte cu 20 zile lucratoare de data desfacerii cim)
-apoi este decizia de dare in somaj(formular tip de la itm)
-adeverinta de la firma cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni care va trebuie pentru dosarul de somaj
cit despre salariile neridicate ,puteti face sesizare la itm.
salariul compensator doar daca este trecut in contractul colectiv de munca.
cititi cu atentie fiecare foaie pe care o semnati.
Buna ziua,
conform Contractului colectiv la nivel national, va trebui sa primiti minim un salariu compensatoriu. Se poate sa fie mai multe...in functie de ce este speculat in contractul colectiv intern ( daca exista)
Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu compesatoriu refuzat bad_sonia bad_sonia Buna ziua! Am o problema pe care vreau sa o rezolv cat mai repede si anume: pe data de 02.06, mi s-a adus la cunostinta ca se desfinteaza postul pe care eram ... (vezi toată discuția)