avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare pfa

cu scuzele de rigoare in cazul in care mai exista un topic deschis pe aceasta tema :
Doresc sa infiintez pfa - prestari servicii la domiciliul clientului - as dori sa intreb ce documente sunt obligatorii la infiintare si cum procedez daca pe adresa respectiva mai este sediul social al unei alte firme.

Cel mai recent răspuns: MARIAN ION , Consilier juridic 11:05, 27 Noiembrie 2007
Iti raspund pe privat.:D
eram si eu curios....:( ce documentatii ....eu am o diploma atestata de Guvern, MM si MECT in domeniul Public Relation, ca PR Officer in urma unui training acreditat......o pot folosi ca sa infiinzez PFA - ul? si contabilitatea cine o sa o faca?
Tu.:D
Contabilitate in partida simpla ?
PENTRU INFIINTAREA UNUI PFA ITI TREBUIE URMATOARELE ACTE:

1- CONTRACT DE INCHIRIERE PENTRU SEDIUL SOCIAL AL PFA INREGISTRAT LA ORGANUL FISCAL TERITORIAL
2- CAZIER JUDICIAR
3- CAZIER FISCAL DE LA DGFP. LOCAL SAU AFP LOCAL
4- COPIE ACTE STUDII(CARTE DE MUNCA , DIPLOMA IN ORIGINAL SI COPIE)
5- COPIE C.I SAU B.I.
6- COPIE CERTIFICAT DE NASTERE
7 - TAXE IN SUMA DE 200-300 LEI (ACEASTEA DEPIND DE OBIECTUL DE ACTIVITATE PE CARE VREI SA-L PRESTEZI SI DE TAXELE STABILITE PRIN HOTARARE DE CATRE PRIMARIA RESPECTIVA)
ACTELE SE DEPUN LA SERVICIUL SPECIALIZAT DIN CADRUL PRIMARIEI DE SECTOR SAU A ORASULUI ORI COMUNEI PE RAZA CAREIA DOMICILIEZI.
AICI VEI COMPLETA O SERIE DE ACTE(CERERE DE INREGISTRARE PFA., CERERE REZERVARE NUME ,DECLARATII, ETC.)
TOT DE AICI VEI RIDICA IN CEL MULT 2-3 SAPTAMANI ACTELE DE INFIINTARE A PFA.
CAT DESPRE INTRAREA IN LEGALITATE, PROCEDEZI ASTFEL:
-CU COPII DE PE B.I. SAU C.I., AUTORIZATIA SI CERTIFICATUL DE INMATRICULARE, COPIE CONTRACT SEDIU FIRMA TE DUCI LA AFP LOCAL UNDE ESTI ARONDAT . AICI VEI COMPL ETA O DECLARATIE ANUALA DE VENIT SAU IN FUNCTIE DE OBIECTUL DE ACTIVITATE TI SE VA SPUNE DACA URMEAZA SA TI SE STABILEASCA UN IMPOZIT IN MOD REAL SAU LA NORMA DE VENIT.
SUCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal livia77 livia77 Buna seara ! am si eu anumite nelamuriri ,1. am un PFA deschis din 2007 si nu am facut nici un control la acte la ANF , ce pot sa fac ? 2. in anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Creare pfa documente bodo gabriella bodo gabriella doresc sa ma interesez pt cineva care daca este in concediu de crestere copil si isi face PFA i se taie cumva indemnizatia de crestere copil???? Ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)