Buna ziua!
Speta mea este urmatoarea:
O societate (srl) incheie cu un alt srl un contract comercial(achizitii produse), in contract fiind specificat faptul ca administratorul societatii se obliga in solidar cu firma la plata produselor.
In conditiile in care firma si-a incheiat activitatea si nu are nici un activ , ce actiune ar trebui facuta impotriva administratorului, pentru ca acesta sa raspunda cu bunurie lui personale?
Orice actiune doriti: Procedura speciala: somatie de plata, ordonanta de plata; Pe drept comun : cerere de chemare in judecata (cu notificare conf. art. 720 indice 1 Cod procedura civila - este litigiu comercial).
Contractul sa fie semnat de administrator.
de acord cu cele mentionate mai sus si cu o precizare in plus. Eu as alege procedura prevazuta de ordonanta 119/2007, deoarece e o procedura mai rapida si implica costuri mai mici (ex. taxa de timbru)..
Buna seara .
Procedurile acestea doua de recuperare a creantelor comerciale nu se utilizeaza totusi intre agentii economici ?
Utilizatorul intreba cum se poate indrepta impotriva administratorului ca persoana fizica .
Marius Bote .
mentionez ca pentru suma datorata am facut o somatie de plata si cu sentinta def ne-am dus la un executor.dupa ce a obtinut incuviintarea executarii, acesta ne-a comunicat ca firma nu are activitate si nici bunuri si ca trebuie sa facem o actiune impotriva lui pt a ne recupera banii, insa nu stiu ce actiune ar fi utila
Recuperare creante
Clara8
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca pot apela, in afara de somatia de plata, la o alta actiune pentru recuperarea unui debit din facturi neachitate in ... (vezi toată discuția)