avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei 85/2006 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei 85/2006 art86 al. 6 ?

"(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare."
Daca solutia tribunalului prevede "Admite cererea debitorului SC xxx. Ia act de cererea de intervenţie formulată de creditoarea yyy pe care o califică ca şi declaraţie de creanţă. În temeiul art.32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei deschide procedura generală împotriva debitorului SC xxx ...",
societatea xxx de mai sus - aflata in procedura generala a insolventei- poate corobora prevederile Codului muncii cu art 86 al 6 pentru a acorda 15 zile preaviz ?
Insist pe faptul ca SC xxx este in reorganizatre judiciara - procedura generala a insolventei, nu
in procedura simplificata sau in faliment, in procedura generala.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. :)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 08:10, 21 Septembrie 2010
angajatii vor beneficia de cele 15 zile de preaviz.
avocat Cristina Popescu
Mie nu mi se pare ca articolul acorda derogari in cazul procedurii generale (decat in faliment, nu in reorganizare judiciara).
Gresesc eu ?
georgedr72, utilizator
A fost aprobata reorganizarea?
Daniela SANDU a scris:

A fost aprobata reorganizarea?

A fost desemnat administratorul judiciar.
Din pacate, cred ca aveti dreptate si voi beneficia doar de un preaviz de 15 zile.
Art. 78 din aceeasi lege cred ca mi da raspunsul la intrebarea mea ...

PS: Un coleg a primit deja notificarea, cu mentiunea "in insolventa, in insolvency, en procédure collective", ceea ce nu prea corespunde art 45 alin2 ... Nu mai inteleg nimic.

Art. 45 (1) Dupa ramanerea irevocabila a hotararii de deschidere a procedurii, toate actele si corespondenta emise de debitor, administratorul judiciar sau lichidator vor cuprinde, in mod obligatoriu si cu caractere vizibile, in limbile romana, engleza si franceza, mentiunea in insolventa, in insolvency, en procédure collective.
(2) Dupa intrarea in reorganizare judiciara sau faliment, actele si corespondenta vor purta, in conditiile prevazute la alin.(1), mentiunea in reorganizare judiciara, in judicial reorganisation, en redressement sau, dupa caz in faliment, in bankruptcy, en faillite. Dupa intrarea in procedura simplificata se va face de asemenea mentiunea in faliment, in bankruptcy , en faillite.
georgedr72, utilizator
credeti ca intelege cineva ... eu m-as uita si peste art. 242 si urm. ... desi opinia mea este ca legea speciala c. mun. deroga de la oricare alta lege adica nu se aplica ( a se vedea art. 165 , 277,278 c. mun) .

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters157367 ContSters157367 Buna seara! In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Revenire din c.c.c. - firma in faliment alinapene alinapene Peste doua saptamani ar trebui sa revina din concediu crestere copil o salariata la o firma care se afla in faliment. Imi spuneti, va rog, cum trebuie procedat ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului medical monica14 monica14 va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi la urmatoarea problema :eu sunt in concediu medical (hepatita)pana in 20.04.2010. firma la care lucrez este in ... (vezi toată discuția)