avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura intracomunitara cu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura intracomunitara cu TVA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o parere:
Lucrez la o firma romaneasca inregistrata in scopuri de TVA care are ca obiect de activitatea transport auto intern si international de persoane si marfuri.Am incheiat un contract cu o firma inregistrata in Austria prin care aceasta ne-a eliberat carduri pentru alimentarea cu carburanti a mijloacelor noastre de transport.Alimentarea se efectueaza la statii situate pe teritoriul Romaniei.Firma din Austria ne emite factura(in lei si EURO) pentru cantitatile de carburant eliberate,factura care are atasat un desfasurator in care este mentionata data,statia de unde s-a alimentat,cantitatea,pret unitar,valoare fara TVA ,TVA-ul aferent si total valoare (in lei).In anexa la factura este mentionat si reprezentantul fiscal al acestei firme in Romania.Pot deduce TVA-ul? Daca factura este emisa cu TVA mai trebuie raportata in declaratia 390 VIES?Mentionez ca plata se face la total valoare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucia B. , utilizator 20:28, 15 Septembrie 2010
nu se declara in 390, nefiind o operatiune intracomunitara.
aveti drept de deducere pentru ca va incadrati la exceptiile de la art. 145^ 1 cod fiscal.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare factura intracomunitara yelp yelp Situatia: ambele firme sunt platitoare de TVA si sunt inregistrate intracomunitar. Se achizitioneaza bunuri din Italia de catre firma Romaneasca la pretul ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)