avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii - D300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii - D300

va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie:
o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din Austria,de asemenea platitoare de TVA. Aceste servicii sunt efectuate pe teritoriul Romaniei si facturate in euro (baza+tva 20%).
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca acest TVA se poate deduce si la ce rand se inregistreaza in D300. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:59, 24 Octombrie 2011
Da, se deduce ,sunt achizitii intracomunitare de servicii (se aplica taxare inversa), servicii care se trec atat in d390 cat si in d300(nota contabila 628 = 401 si 4426=4427) Factura in euro tb sa fie emisa fara tva, deoarece firma din Austria aplica de asemenea taxarea inversa, deducandu-si TVA-ul. In decontul .300 se trec serviciile la pozitiile 7,7.1, si 19, 19.1.
ce fel de servicii a prestat firma din austria pentru dvs.?
firma din romania este inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari?
Serviciile sunt de inchiriere containere birou, factura este emisa cu TVA. Mentionez ca firma din RO este inscrisa in ROI , la fel si cea din Austria (pe factura apare EU ID-code) de la sfarsitul lunii septembrie, iar colaborarea cu ei dateaza din luna Ianuarie ac, iar pana acum aceste servicii au fost facturate cu TVA (dupa cum am mentionat anterior).
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
mirelanicola.72, utilizator
acest tip de servicii ar trebui sa va fie facturate fara tva, conform legislatiei europene in vigoare si art. 133, alin 2 din codul fiscal.
solicitati stornarea facturilor cu tva si refacerea lor fara tva, dupa care le declarati in 390, iar in decontul de tva la rd. 7, 7.1, 7.1.1 si 19, 19.1, 19.1.1
Chiar daca sc din RO nu a fost anterior inscrisa in ROI? Va multumesc fff mult pentru raspunsurile anterioare! Si inca ceva: factura emisa in euro se inregistreaza in contabilitatea beneficiarului in lei? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
mirelanicola.72, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)