avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bonuri de combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bonuri de combustibil

Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va:
1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de tva si inreg.in ROI (,pe baza bonurilor de motorina) si careia ii recupereaza TVA aferent acestor achizitii o alta firma care se ocupa cu recuperari de tva din UE.
2.Cum declar aceste achizitii in d300 d390?
Multumesc pt raspuns.

Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 08:47, 8 August 2012
In declaratia 390 nu se inregistreaza bonurile fiscale numai facturile intre platitorii de TVA, iar motorina o inregistrezi ca si cea din Romania, insa ai Tva pe bonuri sau nu ai? Cel mai recomandat ar fi sa obtii o factura pe acel combustibil, vei putea aplica taxare inversa intre platitori si sa declari factura in decl.390.
Multumesc pt raspunsul dv si promtitudinea lui.
La unele deconturi primesc factura pt se plateste cu un CARD,iar la alte deconturi primesc doar bonurile fiscale ,pt se achita cash, este evidentiat tva-ul in amindoua cazurile(factura si bonuri de motorina).
In ambele cazuri o alta firma se ocupa de recuperarea acestui tva extern,de aceea nu stiu cum sa inregistrez acest tva ce urmeaza a fi recuperat de alta firma si prin ce declaratii trebuie sa l trec.
Acum este primul meu caz intilnit si nu stiu ce am de facut,motiv pt.care am apelat la specialistii dv,multumindu-va anticipat pt ajutorul dat.
Ati angajat o firma pentru recuperarea acelui tva extern? Interesant, nu m-am intalnit cu asemenea situatii, oferiti mai multe detalii cu privire la acea firma care recupereaza tva-ul.
Da ,patronul a contractat o firma care se ocupa cu recuperarea TVA din UE-mai multe amanunte nu stiu sa va dau ,de aceea am apelat la dv pt este pt prima data cind ma confrunt cu un asemenea caz si nu stiu cum sa inreg aceste bonuri de combustibil si facturi ale caror tva se va recupera si nici nu stiu prin care declaratii sa le trec.
Poate cineva a mai avut caz asemanator sau specialistii dv ma pot ajuta.
Oricum va multumesc anticipat pt ajutor.
As proceda in felul urmator: daca pe bonuri si pe factura este evidentiat TVA-ul, eu nu as deduce acel TVA, daca pe factura nu ai TVA si acel furnizor are cod valid de TVA atunci faci taxare inversa si o declari in 390. Eventual ai putea recupera ulterior acel TVA de pe facturi, pentru ca esti indreptatit sa deduci, insa e mai complicat putin.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
ionelmic, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Revin la intrebarea mea din topic\'Factura externa\\",multumindu-va pt ajutorul dat,insa mai am o nelamurire in legatura cu inreg.si declararea ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila tva bulzanv bulzanv Firma X achizitioneaza combustibil din UE plateste taxe drum in UE are contract cu o firma din Rominia care ii recupereaza TVA din UE pt care plateste un ... (vezi toată discuția)