avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la factura externa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la factura externa

Buna ziua.
Revin la intrebarea mea din topic'Factura externa",multumindu-va pt ajutorul dat,insa mai am o nelamurire in legatura cu inreg.si declararea acestei facturi,si anume:
-fiind o achizitie de combustibil intracomunitar,(achitat cu un card),facturat cu tva de catre o firma din Austria cu codul valid de tva,este corect sa inreg.astfel:3022,4426=401?,fara sa aplic taxarea inversa si sa o declar in d300-achiz intracomunotare si in d 390?.
Daca considerati inreg.mea gresita va rog sa ma ajutati sa o efectuez corect si prin care declaratii trebuie sa o evidentiez si de ce .
Multumesc anticipat pt ajutorul acordat, o zi buna sa aveti.
Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 19:15, 11 Octombrie 2012
Pt a fi considerata achizitie intracomunitara (factura de cump fara tva) trebuie sa existe dovada transportului respectivului bun dintr-o tara membra in Romania (CMR).
In cazul dvoastra presupun ca este vorba de alimentarea combustibilului in Austria la pompa, caz in care factura este obligatoriu cu tva.
Nu conteaza care este modalitatea de plata a respectivei facturi.

Inreg intreaga factura (inclusiv tva-ul) pe cheltuieli. Nu faceti taxare inversa si nici nu intocmiti declaratia 390. In declaratia 300 inreg la rindul 26.
Va multumesc mult pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva factura italia LIDEEAoffice LIDEEAoffice Am urmatoarea situatie: - am primit o factura de achizitie din Italia, cu TVA, pentru servicii de formare profesionala; - societatea (prin persoana ... (vezi toată discuția)