avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedumerire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedumerire

primaria unui oras poate CERE dezmembrea un imobil (compus din constructie si gradina) DOAR prin chemarea in judecata a persoanei FIZICE care detine constructia , terenul fiind in proprietatea statului ?
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
sandry, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:59, 15 Septembrie 2010
nu s-a vindut si terenul de sub constructie desii am vrut sa-l cumpar,este un loc vizat .s-a incercat chiar si anularea c-v de primar,fara reusita .
"loc vizat" pentru ce? dv. nu platiti nimic pt. terenul pe care este situat casa, nu? doar impozit pe cladire...dar ce se specifica in contract cu privire la terenul de sub constructie? exista vreun drept de superficie, cuva? ca altfel nu vad sensul vinderii constructiei fara terenul aferent.
drept de folosinta .
asa mai merge :)

Deci statul are un drept de proprietate pe acel teren: Dreptul de proprietate este acel drept real in virtutea căruia titularul dreptului, persoana fizica sau juridica, este indreptatit sa posede, sa folosească si sa dispună de un lucru in mod exclusiv si absolut, prin putere proprie si in interes propriu, insa in limitele determinate de lege.

Dr de propr. presupune posesie, folosinta, dispozitie. Dintre acestea dv. aveti folosinta cotei parti unde e cladirea. Cladirea e intabulata intr-un cf in care apareti si dv si statul?

Au depus deja actiune in instanta? ce vor sa dezmembreze terenul cu constructia de restul terenului?

Nu vad ce-ar putea face cu terenul de sub constructie, cine ar vrea sa cumpere un teren, numai pt a avea impozit de platit...doar exentual sa va despagubeasca pt constructie, dar atunci nu mai inteleg de ce v-au vandut-o...


da se poate cere dezmembrarea

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune leyla leyla buna ziua...va rog, as dori sa stiu catre cine sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pentru a scoate din indiviziune terenul(gradina)...mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie anicutzzza anicutzzza Buna ziua, Unchiul si matusa mea vor sa imi dea un teren de 200mp din terenul pe care il detin ei, pe care este pozitionata si casa lor. Pe acesti 200 mp as ... (vezi toată discuția)