avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare carte de munca

cum sa mi recuperez caretea de munca de la o firma din bucuresti daca itm buc.mia raspuns ca nu am fost inregistrat la ei (am deja si o sentinta definitiva si irevocabila obtinuta) ......ce sa fac
cei de la itm prahova (campina or avea vreo copie a cartii de munca la completarea datelor privind angajarea la o firma din prahova)
sa-i reclam la ...cine la politie la economic ,,,sau unde ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:39, 15 Septembrie 2010
Daca sub nicio forma nu reusesti sa o recuperezi de la angajator, atunci va trebui sa reconstitui vechimea; un duplicat al cartii de munca nu exista. Cel mai bine ar fi sa mergi la ITM si sa vez ce poti recupera de la ei, pentru restul de vechime va trebui sa mergi la vechi angajatori sa iei adeverinta cu perioada lucrata la ei.
Reclamatie poti face la Inspectia Muncii - ITM.
In baza comunicarii emise de catre ITM Bucuresti,solicitati la firma din Bucuresti sa va incheie si sa va restituie carnetul de munca
In situatia in care firma comunica pierderea/disparitia carnetului de munca,pentru recunoasterea perioadei lucrate ,trebuie sa demarati formalitatile legale,prevazute de Decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca ,art 9
(1) In caz de furt,pieredre sau distrugere a acarnetului de munca,se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat,de catre ultima unitatea la acare acesta a lucrat sau lucreaza.
Daca ultima unitate a fost supusa reorganizarii,duplicatul se va elibera de catre unitatea care detine scriptele unitatii reorganizate
(2) Eliberarea duplicatului in caz de furt sau pierdere a carnetului de munca ,se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Buletinul Oficial
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca mi s-a pierdut carnetul de munca mirela onea mirela onea Buna ziua Din start va spun ca stiu pasii care trebuiesc urmati in acest caz. Ideea e ca am o copie legalizata la notar dupa carnetul de munca. Firmele la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta florian_b florian_b Buna ziua. Tatal meu a lucrat la o firma de transport, respectiv ROLI TRANS pana in anul 2000. Am luat legatura cu ei pentru recuperarea cartii de munca, insa ... (vezi toată discuția)