avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare obiect de activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare obiect de activitate societate

Buna ziua. Am o societate care are ca obiect principal de activitate - baruri - . As dori sa schimb acest obiect de activitate si sa-l transfor in magazin mixt sau alimentar. Ce trebuie sa fac in acest sens , am nevoie de autorizatii speciale sau ceva in plus decat pentru bar?
Dar pentru a schimba si sediul societatii?
Cel mai recent răspuns: danielalazar , utilizator 09:06, 16 Septembrie 2010
in primul rind aveti nevoie de o hotarire a asociatilor cu privire la schimbarea obiectului de activitate. asta numai in conditiile in care nu este trecut in actul constitutiv cel pe care il doriti al exercita. pentru magazin sint cele obisnuite, directia de sanatate, sanitar veterinara, etc.
exista doua categorii de probleme: aceasta modificare trebuie facuta/anuntata la Registrul Comertului, adaugand in statutul firmei noul obiect de activitate daca nu exista deja. a 2a etapa presupune autorizarea noului magazin si da autorizatiile pentru un astfel de magazin sunt diferite fata de cele necesare pentru baruri. sediul se schimba numai la Reg Com cu acte facute la avocat pe care sa puna data certa (la avocat este mult mai ieftin ca la notar).stiu ca la firma "pelinari"(www.pelinari.ro) nu te costa foarte mult.(cred ca undeva intre 500-800 de ron cu totul)
Trebuie in primul rand sa emiteti o hotarare AGA prin care s-a aprobat schimbarea obiectului principal de activitate, actualizati Actul constitutiv, anexati in original Certificatul de inregistrare. Bineinteles, inainte de orice demers consultati codul CAEN rev. 2 si alegeti codul specific activitatii care urmeaza sa o efectuati. Pentru sediul social anexati contract de vanzare - cumparare sau contract de inchiriere sau comodat. Dupa cunostintele mele aceste contracte trebuie sa poarte viza Ad. Financiare.
Am omis sa mentione ca in hotararea AGA mentionati si aprobarea schimbarii sediului social din ......in........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Am o societate la care obiect principal de activitate este *Baruri* si obiect secundar (printre altele) si * comert cu amanuntul a produselor ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Schelele metalice- Cristina.P Cristina.P Am si eu cateva intrebari referitor la codul caen. As vrea sa stiu vanzarea si inchirierea de schele metalice in ce cod se incadreaza ? Din pacate doamnele de ... (vezi toată discuția)