avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare in acte contabile cheltuiala combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare in acte contabile cheltuiala combustibil

Buna ziua!
As avea o intrebare.
O firma de distributie,respectiv depozit en gros care este la inceput de activitate si nu are inca angajat un agent,in ce masura poate sau nu poate sa isi inregstreze in contabilitate cheltuieli privind combustibilul.Mentionez ca firma are in acte achizitionata o masina.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Have a nice day!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:29, 15 Septembrie 2010
Se poate considera ca autoturismul il foloseste administratorul societatii si, pe baza bonurilor de combustibil, sa se faca inregistrarea. (Atentie la OUG 34/2009 pt a verifica incadrarea la exceptii).
Pentru ca tot sunteti la inceput de drum, si cred ca vreti sa incepeti cu dreptul, va sugerez urmatoarea procedura :
Inregistrarea bonurilor de benzina pe stoc ( cont 3022 ).
Completarea foilor de parcurs pentru deplasarile realizate cu confirmarea deplasarii de catre beneficiar si completarea numarului de kilometri.
Informati-va cu privire la consumul mediu de carburant al mijlocului de transport utilizat si atasati la cartea de identitate a masinii aceasta informatie.
Completati fisa activitatii zilnice pe baza foilor de parcurs (nr. kilometri parcursi ) si a consumului mediu pentru a determina cantitatea de combustibil consumata. Completati bon de consum pentru evidenta in contabilitate a cheltuielii cu combustibil.

Daca va intereseaza si aspectul legat de deductibilitatea cheltuielii cu combustibilul studiati OUG 34/2009. Acolo veti gasi raspuns si cu privire la TVA aferenta achizitiilor e combustibil.
Si in cazul inregistrarii in cont 3022, asa cum a metionat mai sus dl Razvan Savu este obligatoriu sa intocmiti si nota de receptie ptr combustibilul achizitionat,deschiderea unei fise de magazie cu intrarea si iesirea din gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Decontare conbustibil e_florin e_florin Buna ziua,dupa ultimile reglementari se poate deconta bonuri conbustibil pentru o masina ce este proprietatea firmei? Masina este autoturism 5locuri si este ... (vezi toată discuția)
Foi de parcurs adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie sa fac foi de parcurs pentru autoturismul personal,pentru care am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru ... (vezi toată discuția)