avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FOI DE PARCURS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FOI DE PARCURS

Buna ziua,

As dori sa stiu daca trebuie sa fac foi de parcurs pentru autoturismul personal,pentru care am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru a putea scadea cheltuielile (carburant,consumabile etc).
As dori sa stiu daca sunt obligat sa fac foi,acestea trebuiesc facute zilnic si ce as risca daca nu le fac.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:51, 27 Iulie 2011
nu sunteti obligat, "foile de parcurs" nu sunt prevazute in legislatia financiar-contabila.


Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters123067, utilizator
Completarea foilor de parcurs este recomandata, sunt si organe de control care le pot cere. Este bine sa aveti completate si ordine de deplasare la care sa anexati bonurile respective. In acest mod va justificati deplasarile si cheltuielile.
Exista si sanctiuni pentru necompletarea acestora?
Daca le completez,trebuie sa le fac zilnic si trebuie sa pun si stampile pe unde umblu?
Sanctiuni, nu. Insa in cazul unui control acestea va pot fi scoase din cheltuieli deductibile (ma refer la bonurile de combustibil). Este bine sa cereti si facturi in cazul achizitionarii de consumabile, indiferent de valoarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege foaie de parcurs nistorsc nistorsc care este legea care impune obligativitatea foii de parcurs? daca nu este legiferata, de ce este ceruta de Garda Financiara? (vezi toată discuția)
Foi parcurs cateldestept cateldestept Daca deducem 50% din cheltuielile auto (combustibili, piese schimb, taxe, impozite,etc) mai este obligatorie intocmirea foilor de parcurs? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile lelena_b lelena_b locuiesc la 37 km de localitatea in care am locul de munca si momentan fac naveta(nu zilnic) cu masina personala(o perioada a fost data in comodat cabinetului ... (vezi toată discuția)