avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare sau donatie

Bunicii sotului mei vor sa ii lase lui apartamentul lor.Ce ne recomandati sa facem: act de vazare cumparare sau de donatie?Si care ar fi costurile aproximative, avand in vedere ca pretul apartamentului este de aproximativ 35000 de euro.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:09, 15 Septembrie 2010
buna ziua.
bunicii sotului cati copii au?
costurile sunt ca aceleasi onorariu+intabulare dr de proprietate.
la contractul de vanzare cumparare se va plati si impozit catre stat cf art 77 ind 1 Cod fiscal.
Recomand vanzare-cumparare.
Vanzarea-cumpararea e mai scumpa, dar mai sigura. Parerea mea. (! aveti grija la alti mostenitori rezervatari, daca exista).

Costuri aproximative, impozit pe tranzactia imobiliara 2-3% din 35.000 euro (sau din valoarea apartamentului cu care figureaza la notar).
Taxe cadastrale, si intabularea si onorariul notarului vreo 3.000 - 3.500 RON.
Contractul de vanzare-cumparare este mai sigur in conditiile in care intre costuri nu ii mare diferenta,inscrieti un pret cat mai mic in contract.
Bunicii sotului mei au 2 copii.

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie apartament ? wvf wvf Sora mamei mele impreuna cu sotul ei sunt de acord sa imi cedeze apartamentul lor(un apartament de 4 camere in Bucuresti Sector 6). Care este varianta cea mai ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui apartament pe numele ambilor soti Ramona Mariana Ramona Mariana Buna ziua, Ma numesc Ramona si am cateva intrebari cu privire la trecerea in acte a apartamentului sotului meu si pe numele meu. Mai exact sotul meu detinea ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)