avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare casa

Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si copil.Notarul oricum taxeaza in functie de grila,cred. Niste sfaturi va rog. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: belcris141 , utilizator 01:05, 13 Aprilie 2013
exact cum spuneti...in functie de grila.
si vanzarea si donatia, daca sunt si alti viitori mostenitori rezervatari, pot fi atacate. sa luati in calcul asta
Deci,sa inteleg ca pe notar nu il intereseaza daca eu o cumpar cu 100 de euro? Iar legat de mostenitori,da ,sunt ,dar ce poate sa atace la un act de vanz-cump,la donatie stiam ca se poate ,dar si la vanz-cump? Tocmai de acea se vrea a se incheia un act in care sa nu fie eventuale probleme in viitor cu ceilalti mostenitori.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
belcris141, utilizator
La o vanzare, pretul trebuie sa fie serios, adica sa fie in relatie cu valoarea bunului. Sigur, cand tranzactia se face in familie, vanzatorul poate cere un pret mai mic decat pretul pietei (in considerarea faptului ca ii vinde nepotului, de exemplu), dar in niciun caz nu poate fi "100 euro". In acest caz pretul este derizoriu, actul e lovit de nulitate, iar notarul va refuza sa va semneze un astfel de contract.
Pretul trebuie sa fie rezonabil, serios si nu derizoriu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters267464, utilizator
Bun,partea cu pretul am inteles-o,pe cea cu contestatul actului de vanzare-cumparare nu am inteles-o, de ce (motivul).Chiar nu exista nici un act de necontestat?Nu mai inteleg nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Cedare casa catre o alta persoana vionut vionut Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am 30 de ani si detin un imobil (casa) cu acte de proprietate. Imobilul nu este ipotecat, nu este sub niciun litigiu etc etc. ... (vezi toată discuția)