avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea tichetelor de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea tichetelor de masa

In luna august am primit tichetele aferente lunii februarie 2010 si au fost impozitate la lichidarea din 10 septembrie motivandu-se ca in textul ordonantei 58 scrie ca tichetele de masa se impoziteaza in momentul in care sunt acordate; in ordonanta de urgenta se spune ca tichetele cadou vor fi impozitate incepand cu drepturile aferente lunii iulie , dar despre tichetele de masa scrie doar ca se abroga scutirea de impozit. I-am spus angajatorului ca incalca art 15 din costitutie , dar fara succes. Cum demonstrez eu angajatorului ca tichetele de masa care trebuiau acordate anterior lunii iulie ( aferente lunilor februarie, martie, aprilie, mai si iunie) nu trebuiesc impozitate chiar daca sunt acordate dupa data de 1 iulie ?.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:54, 15 Septembrie 2010
acest text :
109^1. Valoarea tichetelor de masă, tichetelor de creșă, tichetelor cadou, tichetelor de vacanță, acordate potrivit legii, luată în calcul la determinarea impozitului pe veniturile din salarii, este valoarea nominală. Veniturile respective se impozitează ca venituri din salarii în luna în care acestea sunt primite.
din norme aplicare cod fiscal a generat multiple controverse ;
In practica se respecta in litera lui, si anume impozitare in luna primirii tichetelor indiferent de perioada pentru care acele tichete sunt cuvenite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete de masa inregistrate ca datorie pentru lunile aprilie, mai iunie 2009 carmen mihai carmen mihai Prevederile OUG 58/2010 se aplica si pentru tichetele de masa care au fost inregistrate ca datorie catre salariati, tichete aferente lunilor: aprilie, mai, ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa nicolae42 nicolae42 E normal ca bonurile de masa si cele care ni s-au oferit de sarbatori cele cadou sa fie inpozitate? (vezi toată discuția)