avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BONURI DE MASA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BONURI DE MASA

E normal ca bonurile de masa si cele care ni s-au oferit de sarbatori cele cadou sa fie inpozitate?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:16, 13 Ianuarie 2013

Tichetele de masa se impoziteaza,au fost eliminate din sfera veniturilor neimpozabile la calculul impozitului pe salarii prin OUG 58/2010 si sunt tratate drept venituri salariale.

Tichetele de masa nu sunt cuprinse in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii
Normele de aplicare a Codului fiscal prevad urmatoarele:

"109^1. Valoarea tichetelor de masă, tichetelor de creșă, tichetelor cadou, tichetelor de vacanţă, acordate potrivit legii, luată în calcul la determinarea impozitului pe veniturile din salarii, este valoarea nominală. Veniturile respective se impozitează ca venituri din salarii în luna în care acestea sunt primite "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa inregistrate ca datorie pentru lunile aprilie, mai iunie 2009 carmen mihai carmen mihai Prevederile OUG 58/2010 se aplica si pentru tichetele de masa care au fost inregistrate ca datorie catre salariati, tichete aferente lunilor: aprilie, mai, ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa eugen69 eugen69 In luna august am primit tichetele aferente lunii februarie 2010 si au fost impozitate la lichidarea din 10 septembrie motivandu-se ca in textul ordonantei 58 ... (vezi toată discuția)