Buna ziua,
Am divortat acum 10 ani, iar minorul mi-a fost incredintat in urma divortului. Intre timp m-am recasatorit. Dorim sa demaram procedurile de emigrare in Canada, bineinteles toata familia. Inainte, as dori ca fiul meu din prima casatorie sa poarte numele nostru de familie. Mentionez ca are 13 ani. Va rog sa-mi spuneti in ce consta procedura, ce implica, si aproximativ cat dureaza pana la emiterea unui nou certificat de nastere pe noul nume.
Va multumesc !
Puteti obtine schimbarea numelui copilului in conditiile OG 41/2003.
Pentru copil cererea va trebui introdusa de dvs. daca minorul ar fi avut 14 ani cererea ar fi trebuit sa fie semnata si de catre acesta. Pentru ca cererea dvs sa aibe succes este necesar si acordul tatalui dat in forma autentica (exceptii: parintele este decazut din drepturi, este pus sub interdictie, este decedat, etc).
Cererea se depune la primaria in a carei raza domiciliati si trebuie sa cuprinda:
- copii legalizate de pe certificatele de stare civilă ale persoanei care solicită
schimbarea numelui;
- un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMÂNIEI, Partea a III-a, în
care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
- consimţământul, dat în forma autentică, al celuilalt soţ,
- copia de pe decizia de aprobare a autorităţii tutelare, în cazurile prevazute de art.7 din O.G. nr.41/2003;
- cazierul judiciar şi cazierul fiscal ale solicitantului;
- orice alte acte pe care solicitantul le consideră necesare.
Succes!
va multumesc frumos pt raspunsuri !!
daca am declaratiile notariale ale tatalui, respectiv actualului sot, dar dateaza din anul 2003, pot inainta dosarul? sau vor trebui refacute?
Divort
Vlad2013
In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)