Buna ziua!
Va rog! Daca este cineva care a intocmit situatie sume restante mai vechi de 30 zile.
Am inteles ca se intocmeste o astfel de situatie si se depune la IMI (Ordonanta 77/1999).
Va rog! Astept raspuns urgent!
Multumesc!
OUG77/1999
"Art. 3. - Situatia intocmita conform art. 2 se va depune, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, la Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, in vederea includerii in procedura de compensare a datoriilor neplatite la termenele scadente, conform prevederilor legale in vigoare referitoare la Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici din industrie si la Metodologia de monitorizare a datoriilor nerarmbursate la scadenta ale agentilor economici la care statul este actionar majoritar."
HG 685/1999 abrogă H.G. nr.135/1998 privind aprobarea Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici din industrie si H.G. nr.912/1998 pentru aprobarea Metodologiei de monitorizare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale agenţilor economici la care statul este acţionar majoritar adica cele la care se face referire in OUG 77/1999 si totodata aproba un nou regulament si metodologie, asta ulterior aparitiei OUG77/1999
Ce parere aveti despre acest aspect. Cum poate fi interpretat?
Va multumesc pentru raspuns.
Exact la asta ma gandeam. Daca tot se spune ca sunt depuse in vederea includerii in procedura de compensare a datoriilor neplatite la termenele scadente de catre societatile la care statul este actionar majoritar, nu vad de ce sa depunem si noi . Este corect sa le avem intocmite. Dar sa le depunem si la imi...?
Poate ca nu interpretez eu bine....
Va multumesc pentru raspuns.
Art. 1
(1)Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă vor organiza evidenţa obligaţiilor de plată şi evidenţa creanţelor, pe termene scadente, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, după caz.
=== interpretare : toata lumea tine evidenta
Art. 2 Persoanele juridice vor întocmi situaţia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România, care va cuprinde:........
=== interpretare : nu orice evidenta, ci doar a facturilor mai vechi de 30 zile
Art. 3
Situaţia întocmită conform art. 2 se va depune, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, la Institutul de Management şi Informatică din cadrul Ministerului Industriei şi Comerţului, în vederea includerii în procedura de compensare a datoriilor neplătite la termenele scadente, conform prevederilor legale în vigoare referitoare la Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale agenţilor economici din industrie şi la Metodologia de monitorizare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale agenţilor economici la care statul este acţionar majoritar.
=== interpretare : situatia de mai sus se depune la IMI, care va trata conform procedurii valabile celor din industrie pe toti agentii economici raportori .Am citit acest text ca si cum legiuitorul ii spune lui IMI cum sa faca .
Admit ca nu e cea mai fericita exprimare , ca este intortocheata si ca limba romana are destule cuvinte care pot fi utilizate pentru o exprimare mai normala ...
Ce parere aveti de interpretarea mea ?