avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general jurnal privind decontarile cu furnizorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

jurnal privind decontarile cu furnizorii

Am o rugaminte, imi puteti, va rog, sa imi trimiteti un formular completat de "Jurnal privind decontarile cu furnizorii" pe adresa mony_200216@yahoo.com pentru ca nu stiu exact cum sa il completez, ma intereseaza mai mult completarea conturilor in acest jurnal. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 11:47, 21 Ianuarie 2010
Legea 211 din 20 aprilie 2001, in vigoare:
"Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă vor organiza evidenţa obligaţiilor de plată şi evidenţa creanţelor, pe termene scadente, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, după caz."
Deci evidenta pe scadente a debitorilor si creditorilor este obligatoriu. In plus, pt. sumele neincasate mai mari de 10.000lei "Persoanele juridice vor întocmi situaţia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România, care va cuprinde:
a) elemente de identificare a calităţii de debitor:
-denumirea, sediul social şi codul fiscal;
-denumirea, sediul social şi codul fiscal ale creditorului;
-numărul, data emiterii şi valoarea facturii ce urmează să fie plătită creditorului;
b) elemente de identificare a calităţii de creditor:
-denumirea, sediul social şi codul fiscal;
-denumirea, sediul social şi codul fiscal ale debitorului;
-numărul, data emiterii şi valoarea facturii ce urmează să fie încasată de la debitor;
c) alte elemente:
-volumul creditelor nerambursate în termen către băncile finanţatoare, inclusiv dobânzile aferente;
-volumul debitelor către bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale, neachitate în termen, inclusiv majorările de întârziere datorate şi penalizările, după caz;
-volumul creanţelor faţă de persoanele juridice, care se finanţează total sau parţial de la bugetul de stat;
-volumul creditelor comerciale acordate de agenţii economici, nerambursate la scadenţă.
Art. 3. - Situaţia întocmită conform art. 2 se va depune, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, la Institutul de Management şi Informatică din cadrul Ministerului Industriei şi Comerţului, în vederea includerii în procedura de compensare a datoriilor neplătite la termenele scadente, conform prevederilor legale în vigoare referitoare la Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale agenţilor economici din industrie şi la Metodologia de monitorizare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale agenţilor economici la care statul este acţionar majoritar.
Situaţia prevăzută la alin. 1 se actualizează de către contribuabili, persoane juridice, periodic, la intervale de cel mult 30 de zile, în funcţie de dotarea cu tehnică de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrogarea legii 469/2002 privind disciplina contractuala alina240 alina240 Acum ca s-a abrogat legea 469/2002,mai trebuie sa tinem in continuare un registru scadentar al contractelor? Dar registru scadentar al facturilor? Sau pentru ... (vezi toată discuția)
Compensare facturi catalina16 catalina16 Buna ziua, Am si eu o problema si va rog frumos sa ma ajutati. Am de facut o compensare cu un furnizor pentru o factura mai mare de 10000 lei si cu o scadenta ... (vezi toată discuția)
Disciplina contractuala - dilema Lorena Chirila Lorena Chirila Din prevederile legii 469/2002 nu reusesc sa-mi dau seama daca aceasta se aplica si contractelor incheiate anterior intrarii ei in vigoare, dar ale caror ... (vezi toată discuția)