avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma puteti ajuta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma puteti ajuta?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare:
In CCM 2007-2010 la art 41 alin 3 lit c) spune: pentru orele suplimentare si pentru orele lucrate in zilele libere si in zilele de sarbatori legale ce nu au fost compensate corespunzator cu ore libere platite se acorda un spor de 100% din salariul de baza;
Deci orele lucrate in zilele libere se compenseaza cu ore libere platite.
eu asa inteleg de acolo.
Noi dam zile libere pentru cele lucrate in weekend dar trebuie sa le si platim ca si cum ar fi lucrat?
aici nu prea inteleg cum se face.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 16 Septembrie 2010
Da.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - acordate dupa termenul de 30 de zile sindicalistul sindicalistul angajatul presteaza ore suplimentare pe care angajatorul nu le compenseaza cu zile libere in termenul legal de 30 de zile. Dupa acest termen(30 zile) ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare cu ore libere platite cu 200% ?????? CODUL MUNCII:"Art. 117. - (1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 109, este considerată muncă ... (vezi toată discuția)