avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere impotriva executorului judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere impotriva executorului judecatoresc

plangerea impotriva refuzului executorului judecatoresc echivaleaza conf. art. 53 din legea 188 ....depusa la biroul executorului jud. , echivaleaza cu depunerea acestei plangeri in instanta de judecata?
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 11:03, 17 Septembrie 2010
pai logic vorbind, vi se pare ca echivaleaza? mie nu!

dar n-a executat deloc? sau intarzie sa execute...?

Partea interesata ca executorul judecatoresc sa staruie în efectuarea unui act în faza de executare se poate a adresa acestuia cu cerere în acest sens. Conform
56 dispozitiilor art. 53 din Legea nr. 188/2000, "refuzul executorului judecatoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silita se motiveaza, daca partile staruie în cererea de îndeplinire a actului, în termen de cel mult 5 zile de la data refuzului".

Va putetia dresa cu o sesizare Consiliul de disciplina al Camerei Executorilor Judecatoresti din care face parte executorul respectiv.
executia s-a incheiat, acum doua luni, insa n-m depus plangerea ipotriva refuz. exec. jud si la instanta ci doar la executor. Mai pot face ceva pt a-mi recupera onorariul platitt execut. pe care nu l-am incasat?
pai daca executia s-a incheiat, despre ce onorariu vorbiti? avansul inaintat pt. executie?...dar n-a facut un proces-verbal cu cheltuielile avansate in cadrul procedurii de executare?...care sa fie incasate tot de la debitor...?!
a facut proces verbal, insa nu au si fost platiti creditorului. i s-a eliberat doar debitul. Se mai poate face ceva ?
avansul onorariului, trebuia sa vi-l restituie (bineinteles, de la debitor)...pe ce baza nu v-a restituit avansul? ce-a zis executorul?

Alte discuții în legătură

Partile in plangerea cf.art.53 din l:188/00 Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Mi s-a intamplat ceva ffff interesant ! Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa ... (vezi toată discuția)
In ce consta plangerea impotriva executorului judecatoresc? ContSters182547 ContSters182547 care sunt procedurile si unde se poate face plangere impotriva executorului judecatoresc? (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - cum se plateste onorariul colonelu81 colonelu81 Buna ziua , Am un proces castigat si urmeaza sa execut debitorul . Plata onorariului pt executor cum se face ? Eu creditor platesc executorul si la sfarsit ... (vezi toată discuția)