avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Tânăr angajat în muncă timp de 3 ani de două ori. Nu i s-a eliberat carte de muncă nici la prima nici la a doua angajare. Ce document îi va sta la dispoziţie pentru dovada vechimii în muncă, contribuţiilor achitate către buget, şomaj etc.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 16 Septembrie 2010
Trebuie sa solicite de la toti angajatorii adeverinta privind vechimea in munca.
Contractele de munca semnate cu angajatorii + deciziile de incetare.
Dupa asta, adeverinte de la angajatori precum ca au facut platile contributiilor.
Se poate duce la Casa de Pensii sa ceara (contra cost - 15 lei) o adeverinta cu stagiul de cotizare de cand a intrat in "campul muncii" si pana acum.
marcela53 a scris:

Tânăr angajat în muncă timp de 3 ani de două ori. Nu i s-a eliberat carte de muncă nici la prima nici la a doua angajare. Ce document îi va sta la dispoziţie pentru dovada vechimii în muncă, contribuţiilor achitate către buget, şomaj etc.?

In lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizata de ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca - vechime in munca Qwerty2010 Qwerty2010 Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Cumparare carti de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Imi puteti spune unde gasesc sa cumpar carti de munca? Am sunat la Ministerul Muncii si nu au avut tot anul. Cel putin asa mi-au spus. Trebuie ... (vezi toată discuția)