Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului-verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata si masina de catre una din firmele care ridica masini din sectorul 1.
Mentionez ca pe formularul de proces verbal este trecuta urmatoarea formula: Municipiul Bucuresti - Consiliul Local Sector 1 - Directia Generala de Politie Comunitara a Sectorului 1.
Intrebarea mea este: pe cine chem in judecata?
De asemenea ma intereseaza recuperarea sumei platite pentru ridicarea masinii?
Am inteles ca trebuie sa formulez o actiune initial de anulare a procesului -verbal prin care am fost sanctionat cu avertisment si ulterior o actiune impotriva societatii care mi-a ridicat masina pentru recuperarea sumelor de bani.
Vreau sa precizez ca masina este pe firma. Procesul-verabl este incheiat pe numele meu persoana fizica iar factura fiscala si chitanta de plata a sumei catre firma de ridicare masini este pe firma pe care este inregistrata masina.
In termen de 15 zile de la semnarea sau primirea la domiciliu a procesului verbal,formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului unde s-a petrecut contraventia.
Solicitati doar anularea procesului verbal intocmit de organul respectiv pentru motivele invocate de dvs.
Contestatia trebuie dovedita cu acte,martori,fotografii,alte mijloace probatorii.
Faptul ca o scrieti si o adresati instantei nu este suficient pentru a fi admisa.
Verificati daca procesul verbal este in totalitate si complet intocmit si daca se aplica cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001
Formulati plangere contraventionala in termen legal la judecatoria sectorului 1 . La primul termen puteti ridica in fata instantei exceptia de nelegalitate a actului normativ prin care ati fost sanctionat , iar aceasta exceptie se solutioneaza de instanta superioara de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti , in timp ce procesul ptr fond-plangere contraventionala se va suspenda pana la solutionarea litigiului in contencios .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ridicarea masinii
pbet356
Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata masina de ... (vezi toată discuția)