avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces-verbal contestatie si ridicare masina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces-verbal contestatie si ridicare masina

Buna ziua,

Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului-verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata si masina de catre una din firmele care ridica masini din sectorul 1.

Mentionez ca pe formularul de proces verbal este trecuta urmatoarea formula: Municipiul Bucuresti - Consiliul Local Sector 1 - Directia Generala de Politie Comunitara a Sectorului 1.

Intrebarea mea este: pe cine chem in judecata?

De asemenea ma intereseaza recuperarea sumei platite pentru ridicarea masinii?

Am inteles ca trebuie sa formulez o actiune initial de anulare a procesului -verbal prin care am fost sanctionat cu avertisment si ulterior o actiune impotriva societatii care mi-a ridicat masina pentru recuperarea sumelor de bani.

Vreau sa precizez ca masina este pe firma. Procesul-verabl este incheiat pe numele meu persoana fizica iar factura fiscala si chitanta de plata a sumei catre firma de ridicare masini este pe firma pe care este inregistrata masina.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:10, 17 Septembrie 2010
In termen de 15 zile de la semnarea sau primirea la domiciliu a procesului verbal,formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului unde s-a petrecut contraventia.
Solicitati doar anularea procesului verbal intocmit de organul respectiv pentru motivele invocate de dvs.
Contestatia trebuie dovedita cu acte,martori,fotografii,alte mijloace probatorii.
Faptul ca o scrieti si o adresati instantei nu este suficient pentru a fi admisa.
Verificati daca procesul verbal este in totalitate si complet intocmit si daca se aplica cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001
Formulati plangere contraventionala in termen legal la judecatoria sectorului 1 . La primul termen puteti ridica in fata instantei exceptia de nelegalitate a actului normativ prin care ati fost sanctionat , iar aceasta exceptie se solutioneaza de instanta superioara de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti , in timp ce procesul ptr fond-plangere contraventionala se va suspenda pana la solutionarea litigiului in contencios .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea masinii pbet356 pbet356 Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata masina de ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)