avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daune în cazul aplicãrii unei contravenții în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daune în cazul aplicãrii unei contravenții în temeiul unei HCL care s-a dovedit prin horãrâre definitivã nelegalã

Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeți ce daune se pot solicita în acest caz și dacă se poate cere obligarea organului constatator, după rămânerea definitivă a excepției de nelegalitate,la repunerea pe rol a actiunii de contestare a procesului verbal,restituirea contravalorii amenzii achitate în 48 de ore.Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:44, 17 Septembrie 2010
Legea romana nu are caracter retroactiv.
Daca exceptia de nelegalitate a fost ridicata in cadrul procesului de judecare a plangerii contraventionale si acesta a fost suspendat pana la solutionarea litigiului in contencios administrativ , puteti solicita repunerea pe rol a procesului de judecare a plangerii contraventionale , si in baza chitantei de plata , solicitati restituirea contravalorii reprezentand amenda contraventionala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat ... Cod1999 Cod1999 Buna ziua, In urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat un proces verbal cu titlu de amenda contraventionala. Insa la cererea restituirii sumei de ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de nelegalitate dariedanut dariedanut In cadrul unui proces civil aflat pe rol, se poate invoca exceptia de nelegalitate a unei hotarari de consiliu local? (vezi toată discuția)
Exceptie de nelegalitate act administrativ leusan leusan Contestatorul poate invoca exceptia de nelegalitate a actului administrativ pe care il contesta,la primul termen? Poate cere contestatotorul judecarea in ... (vezi toată discuția)