avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot primi doar o amenda penala? Complicitate la furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot primi doar o amenda penala? Complicitate la furt

in urma unu furt am fost acuzat de complicitate la furt calificat ! prejudiciul a fost recuperat iar eu mi-am recunoscut inca de la inceput vina ! nu am antecendente penale ! daca as avea un avocat bun as putea scapa doar cu o amenda penala fara condamnare ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:40, 16 Septembrie 2010
Nu, pt ca pedeapsa nu prevede alternativ aplicarea amenzii penale.
Eventual luati cu suspendare.

Oricum, exercitati toate caile de atac, orice se poate intampla.
Din pacate nu exista aceasta posibilitate, insa exista posibilitatea obtinerii unei pedepse sub minimul special prevazut de lege-adica sub 3 ani in situatia in care se retin circumstantele atenuante prev de art.74-76 c.pen., iar ca modalitate de executare se poate obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cu suspendare sub supraveghere sau cu executare la locul de munca.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat dinu 80catalina dinu 80catalina un prieten a fost implicat intr-un furt din auto pe timp de noapte in calitate de complice acum 10luni, impreuna cu un prieten .de buni ce au fost i-a prins ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis auto pitzi27 pitzi27 Buna ziua .. Am si eu o intrebare am condus fara permis auto (neavand) si am fost oprit de un echipaj de circulatie .. Mia venit o citatie de la udriste sa ma ... (vezi toată discuția)
Vot multiplu page page Buna ,daca solicit aplicarea unei amenzi in locul pedepsei cu inchisoarea risc sa devin penibil sau ati mai intinlit cazuri in care a fost posibil. (vezi toată discuția)