avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate publica si privata a statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate publica si privata a statului

Se poate face trecerea unui bun din domeniul public al unei unitati administrativ-treritoriale in domeniul privat al statului ??????
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:10, 19 Septembrie 2010
Nu se poate.
Vedeti in acest sens Legea nr.213 din 17 noiembrie 1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia
Nu se poate face direct, se poate prin mai multe operatii.
1. Prin Hotararea Cons. UAT se trece bunul din domeniul public in domeniul privat al UAT;
2. Se aproba prin Hotarare a Cons. UAT operatiunea juridica prin care bunul este trecut in patrimoniul Statului si ulterior unei Hotarari de Guvern se incheie un contract.

Ce scop ar avea insa aceasta operatie? Sunt oarecum nelamurit.
Daca bunul la care faceti referire face parte din fondul forestier national, conf. art. 35 Cod Silvic reducerea suprafetei fondului forestier proprietate publica este interzisa, cu exceptia realizarii unor lucrari de interes national.

De asemenea conf art.7 alin (3)Cod Silvic este interzisa trecerea terenurilor forestiere din domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale in domeniul privat al acestora prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
se poate face. exista o procedura administrativa tipica in aceasta situatie.
athe a scris:

se poate face. exista o procedura administrativa tipica in aceasta situatie.


Si o fi si secret de serviciu, cum sunt si permisele/licentele eliberate de ANRM pentru exploatarea resurselor minerale ...:)

Alte discuții în legătură

Hotarari de guvern luticus luticus Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul ... (vezi toată discuția)
Domeniu privat al unitatii administrativ-teritoriale marcus_tm marcus_tm Care este baza legala pentru trecerea unui imobil (casa cu chirias) in proprietatea privata a localitatii, avand in vedere ca in CF apare Statul roman? (vezi toată discuția)
Trecere unui teren in proprietate privata RAD  EMIL RAD EMIL un teren intravilan cu casa construita pe el are regimul juridic ,,drept de folosinta vesnica ,, si as dori sa fac pasii ptr trecerea lui in proprietate ... (vezi toată discuția)