avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Daca nu am copiii si am un frate, in caz de deces sotia are dreptul la cota parte din partea mea de mostenire (in urma parintilor mei), sau aceasta ii revine fratelui meu?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:58, 17 Septembrie 2010
Da, sotul supravietuitor are dreptul de a mosteni 1/4 din bunurile ce compun masa succesorala.
nu am inteles daca aveti parinti sau nu..daca nu aveti, la mostenire vine sotul suprav si fratele;
daca aveti parinti vin toti 3 la mostenire,adica sotul, fratele si parintii...
..la mostenirea parintilor dvs o sa vina numai fratele, sotia nu primeste cota dvs, ptr k sotul suprav nu vine la mostenire prin reprezentare
Nu prea am inteles cine este decedatul.
Sotia dumeavoastra nu va mosteneste parintii dumneavoastra. Averea este mostenita de catre copii parintilor dvs, adica de catre dvs, si fratele dv sau, dupa caz, de catre cel care ramane in viata, dv. sau fratele dvs.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
Buna dimineata !
Daca dvs. decedati (Doamne-Fereste !) inaintea parintilor , sotia nu va avea niciun drept , daca se intampla (decesul dvs.) dupa decesul parintilor ( sau a unui dintre acestia) si sotia dvs. traieste , sotia va avea dreptul la cota parte din cota parte ce va revine dvs. de pe urma parintilor dvs. ..... Pare cam complicat , dar nu e ...:D
Sanatate si....viata lunga ! :)
in cazul decesului dvs., la succesiune va avea vocatie succesorala sotia supravietuitoare in concurs cu fratele si parintii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)